Babské rady: Jak udělat z tvrdých rohlíků čerstvé
-
I když člověk připravuje věci podle receptu, není to vždy ono. Někdy to chce zkrátka znát nějaký ten fígl. Třeba jak mít voňavější jablečný koláč, správnou barvu guláše nebo rohlíky jak od pekaře.
-
Voňavější jablečný koláč
Jablečný koláč bude ještě voňavější, když dáte před pečením jablka na půl hodiny do bílého vína nebo jablečné šťávy. Aroma bude mnohem silnější.
-
Super barva guláše
Guláš bude mít pěkně výraznou červenou barvu, jestliže do něj kromě papriky přidáte i trochu rajského protlaku.
-
Rohlíky jako nové
Nevíte, co se ztvrdlými rohlíky? Potřete je mlékem, na chvíli dejte do vyhřáté trouby a budou jako čerstvé.
Recept na skvělou domácí sekanou najdete ZDE.
-
Lepší strouhanka
Do strouhanky občas přimíchejte špetku drcených bylinek – majoránku, dobromysl, šalvěj, mateřídoušku. Maso (a nejen to) získá nevšední chuť.