Zhroucené střechy a tvrdé perníčky! To byl výsledek náročných výzev třetího dílu Peče celá země

26. března 2022 • 23:00

Třetí díl druhé řady soutěže amatérských pekařů je u konce a s ním i pokračující složení soutěžících. Výzvy to byly opravdu nelehké a zamíchaly celkovým pořadím. Někteří z pekařů si tak neobhájili své pozice. Kdo šokoval svými výtvory?

První výzvou další epizody oblíbeného pořadu Peče celá země byly palačinkové dorty. Na přípravu palačinkového těsta stačí jen mléko, mouka a pár vajec. Není se čemu divit, že u nás patří mezi nejoblíbenější dezerty. Postup i zdobení bylo čistě na fantazii každého z pekařů. Na přípravu měli 2 hodiny.

Video se připravuje ...

Hodnotil se jak vzhled, tak chuť. Při přípravě těsta si soutěžící museli dát pozor na konzistenci těsta a jeho dobu pečení. Někteří z nich si pro lepší výsledek dovezli vlastní palačinkovače. Pekařka Lenka zvolila palačinkový dort à la tiramisu, který promazala krémem mascarpone a pokapala kávou v italském stylu. Potěšila tak porotce Josefa, který má pro tiramisu slabost. Markéta si troufla na vánoční variaci palačinkové náplně. Se svým dortem byl nejvíce spokojený Václav.

Pro technickou výzvu si porota připravila tzv. střechu, zákusek ve tvaru trojbokého hranolu plněný krémem. Úkol se soutěžícím vůbec nezamlouval. Někteří pekaři střechu nikdy nepekli. Bojovali tak nejen s přípravami, ale i se samotnou stavbou. Lence se dezert doslova rozpadal pod rukama, skončila tak na posledním místě. Výzvy se nakonec nejlépe zhostila Jana.

Finální úloha nebyla rovněž snadná a svou pozici si v ní neobhájil Václav. Úkol spojoval pekařské dovednosti, představivost, ale i statické propočty. Kreativní výzvou bylo vytvořit co nejunikátnější stavbu ze zdobeného perníku, jehož recepturu každý velmi dobře znal, ovšem postavit stavbu vysokou 25 cm byl pro mnohé nadlidský úkol. Perníková stavba se nejvíce povedla Zdeňkovi a Veronice.

Nejlepší palačinkový dort, nezhroucená střecha a nejkouzelnější perníková stavba se nejlépe povedly Markétě, která se tak stala pekařem týdne. Stan po dlouhém zvážení poroty opustila Dominika, která měla tentokrát velkou smůlu a nesplnila zadání.

Video se připravuje ...

Autor: TR, AP