Dietní těstoviny, po kterých se utlučete. Prozradíme, proč se po nich netloustne

Dietní těstoviny, po kterých se utlučete. Prozradíme, proč se po nich netloustne
Autor: Shutterstock
26. dubna 2021 • 00:00
Prezentace klienta • 

Když přemýšlíte nad tím, co v týdnu vařit, zdají se těstoviny být ideální volbou. Všichni je milují, včetně těch věčně nespokojených malých vybíravců, a připravit je zabere sotva 15 minut. Snové jídlo, dá se říci. Jenže těstoviny mají i své stinné stránky, přibírá se po nich. A to dost. Jak to ale udělat, abyste si každou snědenou špagetu nemuseli vyčítat? Připravte si dietní těstoviny.

Jakou variantu dietních těstovin zvolíte, je čistě na vás. Všechny 3 jsou ale zdravé a na rozdíl od jiných dietních potravin velmi chutné.

Proteinové těstoviny KetoMix

Dietní těstoviny s minimem sacharidů, jejichž základem je protein (neboli bílkoviny). Ten je důležitý pro správné fungování těla, obnovu buněk, imunitu a další funkce. Díky proteinu se budete také cítit déle sytí a tedy celkově méně jíst. Připravte si proteinové těstoviny Aglio Olio podle našeho receptu.

 „Spoustu užitečných rad o hubnutí naleznete také na webu Keto-Hubnuti.cz,” doplňuje Tereza Vincourová.

Konjakové těstoviny 

V dietních těstovinách z konjaku nejsou žádné kalorie, sacharidy ani tuky. Konjak je rostlina, kterou pěstují v Japonsku. Zpracovává se její hlíza. Ta obsahuje glukomannan, neboli látku snižující pocit hladu. To se hodí jak v běžném jídelníčku, tak při hubnutí. Tyto dietní těstoviny neobsahují žádný lepek. Mohou si je dát i lidi trpící celiakií. Recept na výborné konjakové špagety s bazalkovým pestem najdete také na KetoMix.cz.

Autor: Shutterstock"

Těstoviny ze zeleniny

Zdravější alternativou těstovin může být i samotná zelenina. Do kýžených těstovinových tvarů vám ji pomohou zpracovat tzv. spiralizéry. Je to snadné a zvládne to i naprostý kuchařský amatér. Připravit si můžete třeba špagety z cukety nebo nudle ze zelí. Tuto přípravu dietních „těstovin“ mohou využít i maminky, kterým už docházejí nápady na to, jak dostat do svých ratolestí zeleninu. 

TIP NA VIDEO: Co takhle zkusit cuketové těstoviny nebo salát z cukety?