Česká klasika podle Karla Voříška: Vyzkoušejte jeho recept na španělské ptáčky a potěšte tak své chuťové pohárky

3. září 2021 • 00:00

Karel Voříšek je oblíbený český televizní moderátor, kterého můžete vídat na FTV Prima od května 2013. Také je autorem několika knih, mezi které patří i titul s názvem Štěstí se dá naučit. A my vás teď naučíme recept na španělské ptáčky podle Karla Voříška, a věřte, že po ochutnání rozhodně šťastní budete!

Karel Voříšek patří mezi stálice českého zpravodajství a na obrazovkách jste ho mohli vidět už v roce 1987, když pracoval jako redaktor Československé televize. Za celou svou kariéru si nejen že získal dobré jméno jako „zprávař“, ale také jako tvůrce kvalitního obsahu. Už jste měli možnost setkat se s nějakou z jeho knih? Rozhodně stojí za to! Ale pokud přeci jen raději vaříte, než čtete nebo prostě vařit musíte pro sebe či pro rodinu, vyzkoušejte aspoň recept na oblíbenou klasiku, který pochází z Voříškovy kuchyně.

Podívejte se, jaký chutný dárek dostal Karel Voříšek od své kolyně Kláry Doležalové k Valentýnu >>>

video

Španělské ptáčky podle Karla Voříška

Pro 2 osoby:

Suroviny:

  • 2 plátky hovězího masa
  • dijonská hořčice  
  • vejce uvařené natvrdo
  • 1 párek
  • 2 kyselé okurky
  • 150 g slaniny
  • cibule
  • trocha oleje
  • drcený kmín
  • hladká mouka
  • worcester
  • sůl a pepř

1.  Plátky masa naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme, z jedné strany je pak potřeme hořčicí, naplníme slaninou, kouskem párku a vejcem, okurkou a pak maso zabalíme a zpevníme provázkem nebo kovovými jehlami.

2. V kastrolku rozpustíme zbylou pokrájenou slaninu, přidáme pokrájenou cibuli, přidáme masové závitky a zprudka ze všech stran opečeme. Přilijeme vodu, přidáme sůl, pepř a kmín a pod pokličkou dusíme doměkka.

3. Na závěr maso vyndáme z vývaru, ten zahustíme směsí studené vody a hladké mouky a podle chuti přidáme sůl, pepř, worcester a dijonskou hořčici.

Španělské ptáčky lze připravit i z vepřového masa >>>

video

Autor: TR