Hana Zagorová slaví narozeniny! Pusťte si třeba některý z jejích hitů a uvařte si recept podle maminky Zagorové

6. září 2021 • 00:15

Je to až k neuvěření, jak někteří lidé nestárnou. Kdo by uvěřil, že oblíbená zpěvačka Hana Zagorová dnes slaví 75. narozeniny? My rozhodně ne! Jaký je její recept na stálé mládí sice nevíme, ale známe recept od maminky Zagorové.

Hana Zagorová, držitelka několika Českých slavíků a jiných prestižních tuzemských i zahraničních hudebních cen, se neodmyslitelně prozpívala do srdce mnoha z nás. Co myslíte, dokáže stejnou oblibu získat i její rodinný recept? To se nedá zjistit jinak, než si ho uvařit a pak nám napište, jak moc jste si pochutnali. Vám přejeme dobrou chuť a Haničce všechno nejlepší!

Video se připravuje ...

„Červené maso“ maminky Zagorové:

  • 8 až 10 ks vepřového karé
  • vegeta
  • sůl
  • trocha olivového oleje
  • miska hladké mouky
  • sypká červená paprika
  • máslo
  • brambory jako příloha

1. Maso nařízneme na krajích, rozklepeme a hladkou mouku smícháme s červenou paprikou. Plátky masa poté posolíme a na pekáči, který můžeme použít jak na plotně, tak v troubě, rozpálíme tuk (olivový olej). Je důležité, aby byl olej hodně rozpálený. Než se tak stane, oloupeme brambory, nakrájíme je na kostky a dáme vařit s kmínem do vody.

2. Maso z jedné strany obalíme v paprikové mouce a rychle zatáhneme na oleji. Hlídáme barvu, aby maso zůstalo krásně červené po koření. Pekáč přesuneme do trouby a necháme péct. Po chvíli maso podlijeme, přikryjeme poklicí a dále pečeme asi 1 hodinu. V průběhu pečení maso otočíme, pokud je potřeba, ještě podlijeme a pár minut před dokončením dáme na plátky masa oříšky másla.

Houbový guláš:

  • 1 velká cibule
  • 400 g čerstvých hub nebo žampionů
  • kousek másla
  • kmín
  • 2 lžíce vegety
  • 2 kelímky zakysané smetany light
  • 5 větších brambor a petrželka

1. Cibuli nakrájíme na kostičky a houby na plátky. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit s kmínem.

2. V pánvi wok nebo jiné větší rozpustíme máslo a zpěníme na něm cibuli. Na to dáme houby, přidáme 2 lžíce vegety, 2 špetky kmínu, lehce podlijeme a necháme pod pokličkou dusit.

3. Petrželku nasekáme najemno. K houbovému základu vmícháme smetany rozmíchané s trochou mouky a vrátíme na plotnu. Po chvíli přidáme uvařené brambory, petrželku a podle chuti dosolíme.

TIP: Oba pokrmy můžeme podávat samotné nebo dohromady.

Vyzkoušejte také houbovou omáčku. Skvěle se hodí k těstovinám i na maso! >>>

Video se připravuje ...

Autor: TR