Vychutnejte si osvědčené klasiky z fastfoodu za zlomek ceny a v pohodlí domova

18. března 2023 • 14:00

Kdo by si nedal přesně takové menu jako od McDonald's nebo KFC? S našimi tipy si vychutnáte hranolky, hamburger, kuřecí nugetky, stripsy a další fastfoodové dobroty v pohodlí domova. A co je na tom nejlepší? Celé menu si sestavíte za pár korun!

Patříte-li mezi milovníky rychlého občerstvení, možná vás překvapí, že za menu nemusíte utratit ve fastfoodu celou výplatu. Přinášíme tipy na jídla, která vás potěší a zároveň ušetří čas i peníze.

Cibulové kroužky

Video se připravuje ...

Cibulové kroužky, to je famózní delikatesa, kterou si zamilujete. Za pouhých 20 minut vytvoříte z cibule a dalších surovin, které má každý doma, přímo královské občerstvení.

Hranolky

S našimi tipy si vychutnáte hranolky, hamburger, kuřecí nugetky, stripsy a další fastfoodové dobroty v pohodlí domova. S našimi tipy si vychutnáte hranolky, hamburger, kuřecí nugetky, stripsy a další fastfoodové dobroty v pohodlí domova. • Autor: iStock

Dopřejte si hranolky stejné jako z nejznámějších fastfoodů za zlomek ceny. Vybírejte nejlépe moučné brambory, nakrájejte je na tenké plátky a nechte smažit dokřupava. Jejich příprava je rozdělena do několika fází, ale rozhodně stojí za to je vyzkoušet.

Klasický hamburger

Klasickému burgeru se vyrovná jen málo věcí Klasickému burgeru se vyrovná jen málo věcí • Autor: iStock.com

Za dobrý hamburger nemusíte utratit celou výplatu. Krom cibule, rajčat, ledového salátu a čedaru budete potřebovat ještě mleté maso. Hotové dva kousky na burgery koupíte již od 80 Kč!

Tortilla s kuřecím masem a zeleninou

Tortilla s kuřecím masem a zeleninou vás ohromí. Tortilla s kuřecím masem a zeleninou vás ohromí. • Autor: iStock

Za pár korun vykouzlíte dokonalou tortillu s kuřecím masem a zeleninou. K potření můžete využít tatarskou nebo BBQ omáčku, díky které dostane wrap ten správný šmrnc.

Kuřecí stripsy

Dokonalé kuřecí stripsy jako z KFC dokážete připravit za pomoci kukuřičných lupínků. Dokonalé kuřecí stripsy jako z KFC dokážete připravit za pomoci kukuřičných lupínků. • Autor: iStock

Dokonalé kuřecí stripsy jako z KFC dokážete připravit za pomoci kukuřičných lupínků. K dochucení bohatě postačí sůl a pepř. Vyzkoušejte tyto mini řízečky a věřte, že už nikdy nebudete chtít jiné.

Kuřecí nugetky

Nugetky patří mezi stálice rychlého občerstvení. Nugetky patří mezi stálice rychlého občerstvení. • Autor: iStock

Patří mezi nejvyhledávanější stálice rychlého občerstvení. Tyto bezkonkurenční kuřecí nugetky obalené v těstíčku si oblíbíte od prvního sousta. Ubrat na pikantnosti můžete vynecháním chilli a papriky.

Salát Caesar

Odlehčit celé menu můžete Caesar salátem. Odlehčit celé menu můžete Caesar salátem. • Autor: istock.com

Chcete-li si fastfoodové menu trochu odlehčit, vsaďte na salát Caesar. Levnější verze s balkánským sýrem vám zabere minimum času, ale i přesto si báječně pochutnáte. Salát poslouží jako lehký oběd nebo vydatná večeře.

Autor: red