Vybírejte si kvalitní potraviny a vyhrajte nákup zdarma!

12. prosince 2022 • 00:00
Prezentace klienta • 

Sledujete pečlivě obaly potravin? Může se vám to vyplatit hned několikrát! Nejenže okamžitě víte, co konzumujete, ale také se hned dozvíte, zda má výrobek některou ze značek kvality. Jejich přítomnost vám může přinést výhru v právě probíhající spotřebitelské soutěži.

Pokud pravidelně sledujete obaly potravin, děláte jedině dobře! Z etiket se vždy dozvíte název, informace o výrobci, složení, trvanlivosti nebo zemi původu. A nejen to! Kvalitu výrobku zaručuje přítomnost log kvality na obalu. Nejznámějšími jsou Klasa, Regionální potravina, BIO „zebra“, EU „Bio list“, nebo značení Evropské unie. Pokud na obalu naleznete některé z nich, máte jistotu, že kupujete prověřené a kvalitní potraviny.

Připravte se. Hrajeme!

Pokud budete vyhledávat loga kvality na obalech potravin, můžete vyhrát jednu z 52 poukázek na nákup v hodnotě 5 000 Kč a některou z více než 50 000 dalších cen. Stačí nakupovat potraviny se soutěžními značkami kvality, vystřihovat loga, nalepovat a posílat. Soutěžit můžete sami nebo v týmu od 10. 10. 2022 do 8. 1. 2023. Herní karty a více informací o soutěži naleznete na akademiekvality.cz.

Autor: Akademie kvality"

Před každou cestou do obchodu s potravinami je důležité získat přehled, co vlastně doma máme a co právě potřebujeme. Důležité je i sledovat informace o trvanlivosti a dodržovat pokyny výrobce, které se dočtete na obalech. Jedině tak nebudeme potravinami zbytečně plýtvat.

Mezi nejčastější příčiny plýtvání potravinami v domácnosti patří:

  • znehodnocení potravin v průběhu skladování
  • překročení data použitelnosti
  • překročení data minimální trvanlivosti
  • velké množství navařeného jídla
  • neodpovídající kvalita koupené potraviny

Autor: Akademie kvality"

To a mnohem více o kvalitních potravinách, včetně receptů nebo tipů, jak chytře zabavit ty nejmenší, najdete na akademiekvality.cz.