Nejdražší jídla světa

Nejdražší jídla světa
Autor: Digital Market s.r.o.
18. dubna 2022 • 00:00
Prezentace klienta • 

Patříte mezi gurmány a milujete vybrané chutě? Láká vás vyzkoušet něco opravdu speciálního? Vyzkoušejte třeba některé z nejdražších jídel světa.

Vaření v pohodlí domova můžete na chvíli pověsit na hřebík. Nechceme pochybovat o vašich kulinářských schopnostech. Pokud byste ale rádi vyzkoušeli něco skutečně speciálního, máme pro vás tipy na pokrmy, které si doma jen tak zkrátka nepřipravíte. Láká vás ochutnat jedno z nejdražších jídel světa? 

Bílé lanýže

Mezi jedno z nejdražších jídel se řadí bílý lanýž z Alby. Lanýže obecně nepatří mezi cenově dostupné potraviny, ale právě bílý lanýž z Alby se řadí mezi ty nejdražší. Tato pochoutka v podobě italské houby totiž stojí něco kolem 100 tisíc korun za jeden kilogram. Toto jídlo je tak drahé, že si ho jen málokdo může dovolit. Na to, aby si na bílých lanýžích pochutnal běžný člověk by si musel půjčit od nějakého patrona jedlíků.

Jedinečné melouny

Melouny Yubary, které se pěstují na japonském ostrově Hokkaido, jsou údajně ze všech odrůd nejvíce šťavnaté a sladké. Pochutnat si na nich můžete za cenu kolem půl milionu korun a při této ceně asi příliš neřešíte, kolik může mít takový meloun kalorií

Zmrzlina za všechny peníze

Další z nejdražších jídel potěší milovníky zmrzliny. Zmrzlina s názvem „The Frrrozen Haute Chocolate“, což v překladu znamená zmrzlá nóbl čokoláda, může polaskat i vaše chuťové pohárky, a to za úctyhodných 600 tisíc korun. Zastavit se pro ni můžete třeba v newyorské restauraci. Nadchne především ty, kteří milují čokoládu, protože tato zmrzlina je vyrobená z téměř třicítky druhů čokolády, a tak se v ní snoubí široké spektrum chutí.

Jídlem, které můžete ochutnat za nekřesťanské peníze je také íránský kaviár Almas ve zlaté plechovce, který se vyrábí ze 100 let starých jeseterů. Jeden kilogram tohoto typu kaviár stojí kolem 750 tisíc korun. A co je v tomto srovnání nejdražší?

Nejdražší dezert

Speciální dezert! Jedním z nejdražších je puding Lindeth Howe. Ten je vyrobený hned ze 4 druhů belgické čokolády, kaviáru a jedlých zlatých listů. Mimo to na vás v této sladké čokoládové pochoutce čeká i dvoukarátový diamant. A cena? Z té se vám nejspíš protočí panenky, protože se pohybuje v astronomických výškách kolem 800 tisíc korun.