Víkendové hody: Připravte pro rodinu to nejlepší podzimní obědové menu! Podávat se bude kuřecí roláda i koláč s tvarohem

25. září 2021 • 00:00

Když se o víkendu sejdeme u jednoho stolu se svými přáteli či rodinou, vždy si přejeme, aby všem opravdu chutnalo. Vymyslet takové menu však bývá občas docela oříšek. Někdo nejí to, druhý zase ono. A tak jsme zapátrali mezi těmi nejoblíbenějšími recepty a sestavili pro vás pohoštění o 4 chodech, se kterým jistě uspějete.     

Říká se, že jídlo spojuje, a podle nás je to pravda pravdoucí. Když se všichni posadí k prostřenému stolu, povídají si a hodují, kuchyní se nese cinkot příborů a smích, je to opravdová radost ze života a společně strávených chvil. Ale aby si však i hostitel užil tu pohodu a nezasedl ke stolu znavený po půldenním maratonu v kuchyni, vybrali jsme pro vás takové pokrmy, jejichž příprava není nikterak náročná. A ještě zužitkujete plody z právě sklizené úrody!

Pohostěte své blízké předkrmem v podobě jednohubek s pomazánkou z červené řepy, zeleninovou polévkou s vejcem, výtečnou pečení nadívanou dýňovou směsí, vláčným jablečným moučníkem a užijte si první podzimní víkend plnými doušky.

Jednohubky s červenou řepou

Pro podpoření chuti vašich strávníků připravte jako studený předkrm jednohubky s červenou řepou. Jemná pomazánka, ve které se snoubí řepa s krémovou zakysanou smetanou a nenahraditelnou chutí česneku, naservírovaná na plátku čerstvého pečiva povzbudí smysly a zintenzivní zážitek z následně podávaných chodů.

Bramborovo-pórková polévka

Tato vitamíny nabitá polévka vás zahřeje nejen na těle, ale i na duši. Chuť na másle opečeného pórku a vůně muškátového květu přenese ve vzpomínkách vaše blízké na prázdniny u babičky. Zeleninová polévka zahuštěná hrubou moukou a vajíčkem je zkrátka klasikou, na kterou se jen tak nezapomíná.   

Kuřecí roláda s dýňovou nádivkou

Šťavnatá kuřecí pečeně vyšperkuje každou sváteční tabuli, a když je navíc nadívaná, jako ta naše, upoutá všechny gurmány nejen úžasná vůně, ale po prvním nakrojení ještě kouzelná mozaika z rohlíků, vajec, dýně i papriky. Věřte, že takovou dobrotu si všichni zamilují od prvního sousta a ze stolu budete sklízet jen prázdné talíře.

Šťavnatý koláč s tvarohem a jablky

A po dobrém obědě nesmí chybět ani sladká tečka na konec. Vybrali jsme pro vás šťavnatý moučník z jablek s lahodnou tvarohovou náplní, který můžete dle chuti doplnit také jemně křupavou žmolenkou. Na takové hody budou jistě vzpomínat děti i dospělí.

Autor: VDŠ