Salát, to je zázrak! Zasytí, chutná a dodá vitaminy. Vychutnejte si ty nejlepší

15. srpna 2022 • 00:00

Letní horké dny si žádají jen lehkou přílohu nebo hlavní chod. Inspirujte se letními saláty, které vás ohromí od prvního sousta. Vyzkoušejte salát z bulguru, řecký salát s cizrnou nebo osvěžující pomerančový s tuňákem!

Grilovaný halloumi sýr se salátem

Video se připravuje ...

Salát z bulguru

Rychlý a osvěžující, to je salát z bulguru s cherry rajčátky, salátovou okurkou, jarní cibulkou a jednoduchou zálivkou z citronové šťávy a olivového oleje. Nejlépe si ho vychutnáte s grilovaným masem.

Rychlý a osvěžující, to je salát z bulguru s cherry rajčátky, salátovou okurkou, jarní cibulkou a jednoduchou zálivkou z citronové šťávy a olivového oleje. Rychlý a osvěžující, to je salát z bulguru s cherry rajčátky, salátovou okurkou, jarní cibulkou a jednoduchou zálivkou z citronové šťávy a olivového oleje. • Autor: F.O.O.D

Mexický těstovinový salát

Mexický těstovinový salát v kombinaci se zelenými fazolkami, avokádem, červenou cibulí, cherry rajčaty a kukuřicí si zamilujete. Je ochucen domácím pestem a ovoněný čerstvým koriandrem.

Sedlácký bramborový salát

Sedlácký bramborový salát je vydatný salátek s fazolkami, okurkou a anglickou slaninou. Sedlácký bramborový salát je vydatný salátek s fazolkami, okurkou a anglickou slaninou. • Autor: F.O.O.D.

Sedlácký bramborový salát je vydatný salátek s fazolkami, okurkou a anglickou slaninou. Je bez majonézy, a proto poslouží jako příloha i během těch nejteplejších dní.

Pikantní květákový salát

S pikantním květákovým salátem a dokonalým dipem z hořčice, zázvoru a limetky ohromíte i ty náročnější strávníky. S pikantním květákovým salátem a dokonalým dipem z hořčice, zázvoru a limetky ohromíte i ty náročnější strávníky. • Autor: F.O.O.D

Květák je doslova zázračná zelenina, jelikož obsahuje mnoho prospěšných vitaminů pro naše zdraví. S pikantním květákovým salátem a dokonalým dipem z hořčice, zázvoru a limetky ohromíte i ty náročnější strávníky.

Řecký salát s cizrnou

Přeneste se na chvíli na slunné Santorini. Řecký salát s cizrnou je hotový do 15 minut! Dokonalé spojení oblíbených surovin ještě podtrhne slaný sýr feta a řecké olivy Kalamata.

Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s grilovaným římským salátem vás překvapí. Salát Caesar s grilovaným římským salátem vás překvapí. • Autor: iStock

Salát Caesar patří bezesporu mezi nejoblíbenější saláty po celém světě. Kombinaci římského salátu, kuřecího masa, parmazánu a křupavých krutonků odolá jen málokdo.

Pomerančový salát s tuňákem

Máte zálusk na něco originálního? Pak je pomerančový salát s tuňákem skvělá volba! Podávejte ho vždy vychlazený s kváskovým chlebem nebo křupavou bagetou.

Špenátový salát s jahodami

Obzvlášť jednoduchý je špenátový salát s jahodami ovoněný mátou, který báječně poslouží jako ozvláštnění grilovaného masa, ryby nebo hermelínu. Obzvlášť jednoduchý je špenátový salát s jahodami ovoněný mátou, který báječně poslouží jako ozvláštnění grilovaného masa, ryby nebo hermelínu. • Autor: F.O.O.D

Obzvlášť lehký je špenátový salát s jahodami ovoněný mátou, který báječně poslouží jako ozvláštnění grilovaného masa, ryby nebo hermelínu. Příprava je tak jednoduchá, že ho zvládne každý začátečník.

Fazolový salát s cuketou

Luštěnin není nikdy dost a takový fazolový salát s cuketou vás mile překvapí. Luštěnin není nikdy dost a takový fazolový salát s cuketou vás mile překvapí. • Autor: F.O.O.D

Luštěnin není nikdy dost a takový fazolový salát s cuketou vás mile překvapí. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny a obsahují také spoustu minerálů a vitaminů, které si naše tělo žádá. Zdravý a chutný salát skvěle zasytí a potěší nejen vegetariány.

Fenyklový salát s červeným pomerančem

Fenykl se pomalu, ale jistě dostává na výsluní v našich kuchyních! Vyzkoušejte fenyklový salát s červeným pomerančem a přesvědčte se sami, že se stane vaším oblíbencem.

Citrusový salát s ředkvičkami a špenátem

Ryze letní citrusový salát s ředkvičkami, špenátem a grapefruitem je doplněn o uzenou makrelu a zalitý lahodnou grepovou zálivkou.

Letní salát s kaki a mozzarellou

Pořádnou jízdu zažijete s letním salátem s kaki a mozzarellou. Pořádnou jízdu zažijete s letním salátem s kaki a mozzarellou. • Autor: F.O.O.D

Pořádnou letní jízdu zažijete se salátem s kaki a mozzarellou. V salátu nechybí ani granátové jablko, pistácie a voňavá máta. Pravidelná konzumace kaki navíc podporuje imunitní systém.

Salát z grilovaných krevet s pomelem

Patříte mezi milovníky mořských plodů? Možná vás překvapí famózní chuťové spojení grilovaných krevet, pomela a šalotky. Ochutnejte tento salát, na který jen tak nezapomenete.

Salát z quinoy s ředkvičkami a koprem

Quinoa obsahuje mnoho prospěšných minerálů a vitaminů pro naše zdraví. Vykouzlete si famózní salát z quinoy, ředkviček, okurky, cibulky a fety ještě dnes!

Lehký okurkový salát

Video se připravuje ...

Autor: DF