Rychlá a jednoduchá příprava ryb

Rychlá a jednoduchá příprava ryb
Autor: Bidfood Czech Republic s.r.o.
4. prosince 2017 • 00:00
Prezentace klienta • 

Maso mořských ryb je oblíbenou lahůdkou, která má pozitivní vliv na naše zdraví. Příprava ryb a rybích specialit je navíc až překvapivě jednoduchá a velmi rychlá.

Ať už zvolíme celé ryby, filety nebo vybereme něco z darů moře, máme za pár minut hotovo. Mořské ryby u nás koupíte nejčastěji ve zmrazeném stavu. Mražení je totiž úžasná a nesmírně šetrná metoda pro uchování potravin a u mořských ryb je to nejlepší způsob, jak rybu bez ztráty kvality přepravit z dalekých severských lovišť až k nám do srdce Evropy.  

Před tepelnou úpravou rybu vytáhněte z mrazáku a nechte malou chvilku povolit. Zapněte si troubu a nastavte ji na 150–160 °C (ideální teplota, která zachová většinu výživově cenných látek). Mezi tím si můžete dát vařit přílohu. Povolenou rybu osušte papírovým ubrouskem. Pak stačí trocha soli a koření. Na tukem vymazaném pekáčku vložte rybu do trouby a za 10–15 minut máte hotovo! Rybu můžete také zapékat s různými dalšími ingrediencemi a za 15–25 minut večeříte. Můžete ji také zlehka a krátce podusit anebo opéct na pánvi. Majitelé grilů si přípravu ryb také pochvalují, ovšem způsobů, jak chutně a rychle připravit rybu, je nekonečně mnoho a výsledek na talíři je vždycky delikatesa. Inspiraci a jednoduché recepty můžete najít na www.nowaco.cz.

Mražená ryba NOWACO si zachovává svoji přirozenou chuť a v maximální míře také spoustu důležitých živin díky lovu v křišťálově čistých severských mořích u Aljašky, rychlému zpracování a bleskovému zamrazení přímo na moři. U výrobků NOWACO se můžete spolehnout, že dostanete kvalitní rybu bez přidané vody a bez jakýchkoli chemických přísad.

Zkuste například Filé z Aljašky s cuketou

Suroviny:

300 g Filé z Aljašky NOWACO

350 g cukety

100 ml suchého bílého vína

šťáva z ½ citronu

2 lžíce másla

2 lžíce oleje

sůl, čerstvě mletý černý pepř, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek

Příprava:

Rozmrazenou a osušenou rybu pokapeme citronovou šťávou.

Cuketu nakrájíme na tenké plátky, které smažíme na másle asi 5 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Podlijeme vínem a při střední teplotě povaříme asi 8 minut.

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a rybu v něm zprudka osmažíme z obou stran asi 2 minuty. Osolíme, opepříme a upravíme na talíře s cuketou. Dobrou chuť!