Přivítejte jaro pořádnou obědovou baštou

19. března 2022 • 00:00

Jaro se neúprosně blíží. Co takhle ho přivítat ve velkém stylu jarním obědem ze sezónních surovin? Inspirujte se jarními recepty a vychutnejte si lahodné krémové polévky, těstoviny s medvědím česnekem nebo šťavnaté masové kuličky s polentovou kaší.

Jaro je plné sezónních surovin, které můžete využít při přípravě oběda v jarním stylu. Sestavte si obědové menu nebo se zaměřte na jeden hlavní chod a zpestřete si jarní hodování.

Video se připravuje ...

Začněte jarní polévkou

Během jara patří krémy mezi ty nejoblíbenější polévky. Můžete s nimi zahájit obědové menu nebo je využít jako plnohodnotný oběd. Vyzkoušejte rychlou hráškovou polévku s krutony nebo jemnou kedlubnovou polévku. Sezóna medvědího česneku je krátká a teď je ten správný čas užít si jeho chuť naplno. Ochutnejte polévku z medvědího česneku s pestem.

Těstoviny na několik způsobů

Těstoviny s pestem a kadeřávkem v jarním stylu jsou hotové během 15 minut. Stejně rychlé jsou i jarní aglio olio s medvědím česnekem. Navíc na tuto dobrotu postačí pár základních surovin. Od poloviny dubna oficiálně začíná chřestová sezóna. Nepromarněte ji a připravte se na ni s těstovinami s hráškovo-mátovým pestem a chřestem.

Risotto se špenátem a bylinkami

Krémové, jemné a vláčné, přesně takové je risotto se špenátem a bylinkami. Variantu s řapíkatým celerem, fenyklem, špenátem, bazalkou, oregánem a voňavým tymiánem si zamilujete od prvního sousta.            

Maso v hlavní roli

Dáváte-li přednost masovým pokrmům, pak vás mile potěší vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami. S medvědím česnekem se můžete rozjet i při přípravě šťavnatých baby kuřat s citronem. Pečené kuličky z mletého masa jsou ochucené nadrobno nasekanou jarní cibulkou, petrželkou a servírované s pečenou brokolicí a kaší z kukuřičné polenty. Konečný výsledek dovede k naprosté dokonalosti strouhaný parmazán.

Losos s hráškovým pyré

K tomu abyste připravili lososa s hráškovým pyré nemusíte být mistři kuchaři. Pyré je doplněno o ricottu, díky které dostane ten správný šmrnc. Celý chod je hotový během chvilky a navíc je ovoněný lístky máty.

Autor: DF