Pořádáte oslavu? Zkuste těchto 5 zaručených triků!

Pořádáte oslavu? Zkuste těchto 5 zaručených triků!
Autor: Tipli
1. května 2020 • 00:00
Prezentace klienta • 

Vařit s láskou je jedna věc, ale troufnout si na pořádání celé oslavy je věc druhá. S našimi 4 triky to ale s přehledem zvládnete. Společně vyzrajeme na občerstvení, dárky i přípravu prostoru.

1. Sežeňte pomoc a začněte včas

Zní to jako samozřejmost, ale často právě ty základy člověku tak nějak proklouznou mezi prsty. Rozhodně si obstarejte nějaké organizační „spolupachatele“. Může to být váš partner nebo partnerka, které pošlete do obchodu (se seznamem a zasvěcené do kulinářského plánu – kdyby náhodou něco neměli…), nebo kamarádi, kteří pomůžou s vařením. Chystáte-li větší oslavu, začněte plánovat klidně týden dopředu. A to kompletně – kdo přijde, co se bude jíst, čím hosty zabavíte.

2. Kuchařská inspirace z letáku

Jestli přemýšlíte, jaké připravit občerstvení, neváhejte otevřít třeba Kaufland leták. A inspirujte se momentální akční nabídkou. Sleva na mrkev? Mrkvový dort! Chlazené kuřecí v akci? Zkuste kořeněné stripsy. Nekonečně lze variovat také saláty. Šopský, listový, zelný s proužky papriky, vydatný těstovinový se sýrem a šunkou. Na stole vypadá krásně a hosté mají rádi, když se můžou obsloužit sami. Pokud jde o dezerty, vždycky vypadá dobře ovoce pod vrstvou želé. A šlehačka. Božsky ozdobí zákusky pečené i nepečené.

Autor: Tipli"

3. Dárek? Zkuste „blbosti“

Pokud obdarováváte milovníka nebo milovnici vaření, máte už předem vyhráno. Jen málokoho urazí vychytávky do kuchyně. Nezapomeňte, že úspěch může mít i směs drobností, nemusí jít o jeden velký dar. Projděte nějaké domácí potřeby a kupte všechno, co je divné a tvůrčí (škrabky na citrusovou kůru, vykrajovátka kuliček, kuchařskou pinzetu…). Nápady načerpáte ale i na takových stránkách, jako je TV Products.

4. Máte si kam sednout?

Příprava místa pro oslavu je velmi důležitá. Dlouhý prostřený stůl je slavnostní, nezapomínejte ale ani na menší zákoutí. Hosté se často rozdrobí na malé skupinky, které hledají trochu soukromí pro povídání. Pokud čekáte hodně hostů, neváhejte si půjčit nábytek třeba od sousedů. Židle navíc je vždy lepší než židle, která chybí.

5. Slavnostní outfit

Cílem každé party je především si ji užít. Pokud se chcete cítit opravdu slavnostně, vezměte na sebe slavnostní oblečení. Nemusí to být zrovna plesová róba nebo smoking, hlavně aby to bylo něco jiného, než v čem jste se pustili od příprav.

Hlavně se ale nezblázněte. Oslava není povinnost. Jestli se necítíte na garden party se 30 hosty, nenuťte se do ní. Slavit můžete i s dětmi, se skupinku přátel nebo klidně ve dvou.

Autor: Tipli"