Popusťte uzdu fantazii! Ty nejkrásnější velikonoční dezerty na jednom místě: Který si vyberete?

9. dubna 2023 • 10:00

Velikonoce jsou svátky plné pestrých barev, zvyků a dobrot. Od tradičních moučníků, jako jsou beránek, jidášky nebo mazanec, můžete připravit také sušenky, roztomilé cupcakes nebo báječné velikonoční brownies. Při zdobení vašich výtvorů se inspirujte v naší galerii.

Dopřejte si Velikonoce plné sladkých dobrot. Vsaďte na tradičního beránka a mazanec nebo vyzkoušejte famózní a originální cupcakes.

Video se připravuje ...

Velikonoční beránek

Beránek Beránek • Autor: Profimedia

Velikonoční beránek slouží o svátcích nejen jako moučník, ale také jako dekorace. K symbolice beránků se navíc váže dlouhá historie až do pohanských dob. Vsaďte při pečení na jistotu a připravte ho podle receptu z časopisu F.O.O.D.

Velikonoční jidáše

Válečky z vykynutého těsta se stáčejí do různých tvarů. Válečky z vykynutého těsta se stáčejí do různých tvarů. • Autor: iStock

Velikonoční jidáše jsou tradiční sladké pečivo, které bylo zvykem péct na Zelený čtvrtek. Tvarem připomínají provaz jako vzpomínku na zradu Krista Jidášem. Podle historie tyto dobroty z kynutého těsta s medem symbolizují zdraví a hojnost. Po vyndání z trouby potřete horké jidáše rozehřátým máslem smíchaným s rumem a medem. Na závěr je posypte moučkovým cukrem.

Velikonoční mazanec

Mazanec Mazanec • Autor: iStock

Mazanec by o Velikonocích na sváteční tabuli neměl rozhodně chybět, stejně tak jako vánočka o Vánocích. Tradiční mazanec s rozinkami a mandlemi je navíc ještě ovoněný muškátovým oříškem a citronovou kůrou.

Velikonoční sušenky

Linecké ze špaldové mouky vás mile překvapí. Linecké ze špaldové mouky vás mile překvapí. • Autor: iStock

Milujete linecké? Pak přivítejte jaro velikonočními sušenkami ze špaldové mouky, které můžete dozdobit motivy podle vlastní fantazie. Díky křehkému těstu a lískooříškové pomazánce si je zamilujete.

Velikonoční brownies

Velikonoční brownies Velikonoční brownies • Autor: iStock.com

Oblíbené brownies můžete připravit i ve velikonočním stylu. Rychlý a jednoduchý moučník plný čokolády vás nadchne od prvního sousta. Před podáváním sáhněte po čokoládových vajíčkách a vyhrajte si s nimi při zdobení.

Velikonoční muffiny a cupcakes

Při tvorbě cupcakes se fantazii meze nekladou. Při tvorbě cupcakes se fantazii meze nekladou. • Autor: iStock

Máte-li chuť na něco originálního, pak se pusťte do velikonočních muffinů. Vyzkoušet můžete muffiny z oříškovo-skořicového těsta s lahodným máslovým krémem nebo lahodné cupcakes z podmáslí. Vychladlé minidortíky můžete zkrášlit marcipánem a cukrářským zdobením.

Bábovkoví mini zajíci

Bábovkové zajíce můžete polít čokoládovou polevou nebo jen posypat moučkovým cukrem. Bábovkové zajíce můžete polít čokoládovou polevou nebo jen posypat moučkovým cukrem. • Autor: iStock

Snadní a rychlí, to jsou bábovkoví mini zajíci ze šlehačkového těsta. Ať už se rozhodnete je ozdobit čokoládovou polevou, nebo zůstanete u zasněžení moučkovým cukrem, ze stolu budou tyto mini moučníky mizet rychlostí blesku.

Video se připravuje ...

Autor: TR