Paella - kousek Španělska u vás doma

Paella je tradiční španělský pokrm připravovaný z rýže, zeleniny, masa nebo mořských plodů. Podobně jako u většiny pokrmů existuje řada receptů s různými surovinami. Podle tohoto receptu si můžete připravit paellu s mořskými plody i u vás doma a cítit se jako na dovolené ve Španělsku.
Ingredience
● olivový olej
● 2 větší najemno nakrájené cibule
● 3 stroužky česneku rozetřený nebo nakrájený na drobno
● (volitelně 300 g kuřecího masa)
● 1 nadrobno nakrájená červená paprika
● 2 nadrobno nakrájená rajčata (ideálně loupaná)
● 1 l kuřecího vývaru
● 200 g krevet
● 400 g čerstvých mušlí
● 500 g rýže
● pepř, sůl, šafrán
● 1 citron
Postup
- Zahřejte pánev a na troše olivového oleje dozlatova orestujte cibuli, česnek, a pokud jste zvolili variantu s kuřecím masem, osmahněte ho okořeněné solí a pepřem také spolu s cibulí a česnekem.
- Přidejte papriku a rajčata.
- Až paprika trochu změkne, přidejte krevety a mušle, zalijte kuřecím vývarem a nechce vařit na mírném ohni asi 5 minut.
- Následně vsypte rýži a vařte dalších cca 15 minut. Rýže by měla změknout na skus. Pokud je potřeba, přilijte vývar nebo vodu.
- Paellu podávejte s na měsíčky nakrájeným citronem na pokapání.
Toto slavné španělské jídlo si vychutnáte také na krásném ostrově Mallorka, kam se můžete vydat na dovolenou s CK Blue Style.