Oblíbené fish & chips z kvalitní tresky z Islandu

Oblíbené fish & chips z kvalitní tresky z Islandu
Autor: https://www.boxxi.cz/
12. listopadu 2020 • 00:00
Prezentace klienta • 

Jídlo, které miluje celý svět, to jsou fish and chips neboli smažená treska s hranolky a dipem ze zeleného hrášku. Základem úspěchu je kvalitní treska a tenká vrstva těstíčka. Boxxi přináší tento originální recept i mořské ryby až k vám domů.

Kvalitní mořské ryby jsou nyní ještě dostupnější. Boxxi spustilo nový e-shop na www.boxxi.cz s pestrým výběrem ryb převážně z Islandu, které patří k těm nejchutnějším a nejzdravějším na trhu. Ke každé rybě si můžete vybrat víno z produkce malých tuzemských i zahraničních vinařství, které se k ní chuťově hodí nejlépe. Na www.boxxi.cz najdete kromě e-shopu také více informací o původu ryb stejně jako originální recepty, tipy a triky na jejich úpravu a podávání.

Čtenáři našeho webu mají možnost využít kód na 10% slevu na svou první objednávku. Mrkněte na www.boxxi.cz a udělejte si zásobu mořských ryb. Jsou nejen chutné, ale i zdraví prospěšné.

Slevový kód: RECEPTY, platný do 30.11.2020

A jak tuto pochoutku nejlépe připravit? Zabere vám to asi půl hodiny.

Suroviny na 2 porce: 2 porce tresky obecné, 1 vejce, 1 lžička cukru, 125 ml perlivé vody, 75 g hladké mouky, 1 citron, 150 g brambor, 50 g másla.

Na domácí majonézu: 3 lžíce rostlinného oleje, hrst máty, 200 g hrášku, 50 g másla, 2 žloutky, 150 ml oleje (slunečnicový/olivový), 1 lžička dijonské hořčice, šťáva z poloviny citronu, sůl, pepř.

Postup: Den předem vyndáme tresku z mrazničky a necháme šetrně rozmrznout v chladničce. Poté rybu lehce osušíme, naporcujeme na větší kusy a osolíme. Brambory očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Smícháme s olejem a dáme péct do trouby na 180 °C cca 45 minut. Mezitím si připravíme dip. Hrášek vložíme do vroucí osolené vody na 2 minuty, slijeme, přidáme máslo a rozmačkáme. Nakonec vmícháme mátu. Všechny ingredience na domácí majonézu by měly mít pokojovou teplotu. Stačí je jen smíchat dohromady a ušlehat dohladka. Výslednou chuť si můžeme doladit podle svého, přidat více citronové šťávy či dijonské hořčice. Hotovou majonézu dáme vychladit. Nyní přichází na řadu těstíčko. Smícháme mouku s cukrem, pak přidáme žloutek a perlivou vodu. Umícháme do hladka. Bílek vyšleháme do pěny a lehce vmícháme do těstíčka. Až budou brambory téměř hotové, rozpálíme si pánev s olejem. Rybí kousky namáčíme v těstíčku a smažíme na pánvi 2 minuty z každé strany. Vyjmeme, necháme na ubrousku odsát přebytečný tuk a můžeme servírovat. Se stylingem si hlavu lámat nemusíme, rybu a brambory naskládáme halabala na talíř, měsíček citronu k tomu. Hráškový dip a majonézu dáme do mističek vedle. Jíme rukama a s každým soustem si nabereme dip nebo omáčku.