Vitaminová bomba, kterou využijete i při štědrovečerní večeři a ještě si pochutnáte
Z tepla do zimy a ze zimy do tepla. To je prostě klasický prosinec, který bombarduje naši imunitu všemožnými nástrahami. Pokud ho nechcete strávit doma u čaje s kapesníkem, zásobujte své tělo vitaminy. Ale jak na to a ještě si pochutnat? Vyzkoušejte snadný recept na chutný salát s řepou.
Červená řepa je známá pro své blahodárné účinky na lidské zdraví a často je nazývána superpotravinou. Ale jak ji zařadit do jídelníčku, aby chutnala všem? Zkuste z ní připravit salát podle našeho receptu. Nejenže je skvělý díky snadné přípravě, ale jeho hlavní výhoda je jiná. Dá se jíst jako samotný, ale můžete jím nahradit i klasický bramborový salát. Hodí se k masu, rybám nebo k pečivu.
Salát z červené řepy
Suroviny:
- 1 cibule, jemně pokrájená
- sůl
- mletý pepř
- 300 g červené řepy – uvařená ve slupce doměkka, oloupaná
- 150 g majonézy nebo zakysané smetany, lze kombinovat
- 200 g nakládané okurky – drobně pokrájené
Postup:
1. Vařenou řepu necháme zchladnout, oloupeme ji, pokrájíme na kostičky a dáme do mísy.
2. Kyselé okurky a cibuli pokrájíme nadrobno a přidáme k řepě, osolíme a opepříme.
3. Do mísy přidáme majolku nebo zakysanou smetanu (můžeme zkombinovat), dobře promícháme a dáme do chladna proležet nejlépe přes noc.
NÁŠ TIP: Přidejte do salátu vejce uvařená natvrdo. I když to zní prapodivně, skvěle se tam hodí!