Lucie Bílá slaví narozeniny! Přiťukněte si na její zdraví neotřelým nápojem

7. dubna 2022 • 10:00

Lucie Bílá se netají tím, že moc nevaří. To však neznamená, že vaří špatně nebo že to dokonce neumí! Lucie se k plotně postaví až tehdy, když má dostatek času, což ve svém nabitém harmonogramu najde jen stěží. Taková chvilka nastala například ve spolupráci se Zdeňkem Pohlreichem a my vám prozradíme, co si spolu vychutnali.

Dnešní oslavenkyně Lucie Bílá je známá pro svůj pěvecký talent, kterým si získala miliony fanoušků a příznivců. Oblíbená zpěvačka však nemá jen zlato v hrdle, ale také se může pyšnit zlatým srdcem. Dokáže pomoci, rozesmát, pobavit a jako by tak nějak viděla do lidských duší. Možná právě proto se také stala majitelkou restaurace Formanka Otvovice, kde šikovný personál nabízí návštěvníkům příjemné místo k posezení, setkávání a samozřejmě lahodná jídla. Lucka se také netají tím, že sama toho moc nenavaří, a proto se dá říct, že zabila dvě mouchy jednou ranou.

Video se připravuje ...

Připijme slavici na zdraví!

Stejně jako skoro každá žena si i Lucie Bílá jednou začas dopřeje sklenku něčeho luxusního. Tím je rozhodně sorbet se šumivým vínem, který v pořadu Česko vaří s Pohlreichem zkusila sama připravit pod taktovkou známého šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Nyní si jej můžete dopřát i vy, a popřát tak Lucii krásné 56. narozeniny!

Sorbet se šumivým vínem

Na 2–4 porce:

Suroviny:

  • 300 g sorbetu dle chuti (např. citronový)
  • 1 bílek
  • 150 ml šumivého vína (nejlépe prosecco)
  • lístky čerstvé máty nebo meduňky na ozdobu

Postup:

1. Do mrazáku dejte nachladit 4 sklenky na šampaňské.

2. V mixéru prošlehejte sorbet se šumivým vínem na nejvyšší rychlost a počítejte asi 15 vteřin. Směs bude připomínat svou konzistencí dětskou výživu.

TIP: Vyrobte si snadno sorbet doma sami! Stačí vám jen namražená ovocná šťáva, kterou posléze rozmixujete s bílkem a cukrovým sirupem dle chuti a volby ovocné složky. Ten si připravíte svařením vody s cukrem v poměru 1 : 1. Ovocnou promixovanou směs vraťte do mrazáku vychladit a úžasný domácí sorbet je hotov za pár korun.

3. Rozdělte sorbet do nachlazených sklenic a dle fantazie ozdobte bylinkami a třeba i kandovaným ovocem. Ihned servírujte.

Je na vás citron moc kyselý? Vyzkoušejte recept s meruňkovým sorbetem >>>

Autor: TR