Lucie Bílá slaví narozeniny! Přiťukněte si na její zdraví neotřelým nápojem
Lucie Bílá se netají tím, že moc nevaří. To však neznamená, že vaří špatně nebo že to dokonce neumí! Lucie se k plotně postaví až tehdy, když má dostatek času, což ve svém nabitém harmonogramu najde jen stěží. Taková chvilka nastala například ve spolupráci se Zdeňkem Pohlreichem a my vám prozradíme, co si spolu vychutnali.
Dnešní oslavenkyně Lucie Bílá je známá pro svůj pěvecký talent, kterým si získala miliony fanoušků a příznivců. Oblíbená zpěvačka však nemá jen zlato v hrdle, ale také se může pyšnit zlatým srdcem. Dokáže pomoci, rozesmát, pobavit a jako by tak nějak viděla do lidských duší. Možná právě proto se také stala majitelkou restaurace Formanka Otvovice, kde šikovný personál nabízí návštěvníkům příjemné místo k posezení, setkávání a samozřejmě lahodná jídla. Lucka se také netají tím, že sama toho moc nenavaří, a proto se dá říct, že zabila dvě mouchy jednou ranou.
Připijme slavici na zdraví!
Stejně jako skoro každá žena si i Lucie Bílá jednou začas dopřeje sklenku něčeho luxusního. Tím je rozhodně sorbet se šumivým vínem, který v pořadu Česko vaří s Pohlreichem zkusila sama připravit pod taktovkou známého šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Nyní si jej můžete dopřát i vy, a popřát tak Lucii krásné 56. narozeniny!
Sorbet se šumivým vínem
Na 2–4 porce:
Suroviny:
- 300 g sorbetu dle chuti (např. citronový)
- 1 bílek
- 150 ml šumivého vína (nejlépe prosecco)
- lístky čerstvé máty nebo meduňky na ozdobu
Postup:
1. Do mrazáku dejte nachladit 4 sklenky na šampaňské.
2. V mixéru prošlehejte sorbet se šumivým vínem na nejvyšší rychlost a počítejte asi 15 vteřin. Směs bude připomínat svou konzistencí dětskou výživu.
TIP: Vyrobte si snadno sorbet doma sami! Stačí vám jen namražená ovocná šťáva, kterou posléze rozmixujete s bílkem a cukrovým sirupem dle chuti a volby ovocné složky. Ten si připravíte svařením vody s cukrem v poměru 1 : 1. Ovocnou promixovanou směs vraťte do mrazáku vychladit a úžasný domácí sorbet je hotov za pár korun.
3. Rozdělte sorbet do nachlazených sklenic a dle fantazie ozdobte bylinkami a třeba i kandovaným ovocem. Ihned servírujte.
Je na vás citron moc kyselý? Vyzkoušejte recept s meruňkovým sorbetem >>>