Letní kulinářské tipy do každé kuchyně

7. června 2017 • 00:00
Prezentace klienta • 

Léto je konečně tu a s ním i horké dny. Ideální by bylo trávit je někde u vody, s knížkou v jedné a koktejlem v druhé ruce. Z příjemného snění vás možná vyruší až hladová rodina. Jenže komu by se chtělo v takovém počasí potit u sporáku? Přečtěte si naše tipy a užijte si díky nim pohodovější léto.

S lehkou hlavou a lehčím žaludkem

V první řadě hraje roli výběr receptů. V létě volte potraviny s vysokým obsahem vody, které nejen báječně hydratují, ale navíc tělu poskytují živiny a minerály. Jsou to například lilek, cuketa, květák, vodní meloun, jahody, broskve a podobně. Ty pak zkombinujte s lehce stravitelnými přílohami, jako jsou rýže, kuskus, těstoviny nebo brambory. A nezapomeňte na kvalitní bílkovinu v podobě drůbežího nebo rybího masa, vajíček nebo mléčných výrobků. Ve finále tak můžete třeba připravit zeleninové ratatouille s kuskusem a lososem. Zdroj inspirace naleznete například na receptové platformě Cookidoo®: Stovky receptů seřazených tematicky do kolekcí, které respektují různá dietní omezení (např. bez lepku, cukru nebo se sníženým obsahem tuku) i stravovací směry jako RAW, paleo, vegetariánství či veganství. Vyberou a pochutnají si opravdu všichni.

Autor: Vorwerk CS k.s."

V jednoduchosti je krása (a spousta ušetřeného času)

Úprava pokrmů v teplých měsících by neměla být složitá. Zdlouhavým vařením, dušením či smažením ztrácí suroviny vitamíny i chuť a místo prožitku se stanou spíše kamenem v žaludku. A to před odpolednem u bazénu rozhodně nechcete. Ideální způsob představuje příprava v páře, při které z pokrmů využijete maximum živin a na své si přijdou i chuťové pohárky. Pokud si potrpíte na polévky (co třeba lahodné gazpacho?), zauvažujte nad spotřebičem, který v jednom okamžiku zvládne vařit více chodů. Jedním z nich je i Thermomix® TM5 od renomované švýcarské značky Vorwerk. Tento pomocník zastane práci až dvanácti kuchyňských přístrojů, aniž by zabral na lince místo větší než papír A4. Sami si určíte čas, rychlost i teplotu vaření. A pokud budete následovat pokyny na barevném dotykovém displeji Thermomixu®, funkce Průvodce vařením vás provede přípravou pokrmů krok za krokem, téměř jakoby s vámi vařila vaše babička. Výsledek tak bude vždy dokonalý.

Autor: Vorwerk CS k.s."

Zapojí se celá rodina

Kromě hledání inspirace na receptové platformě Cookidoo® si zde snadno sestavíte i týdenní plán jídel. Je to tak jednoduché, že to zvládnou i vaše děti. Samy si zvolí, co se bude vařit, a nebudou pak tedy odmlouvat nad talířem, že tohle oni nechtějí. S drobnými korekcemi (přece nebudete každý den jíst pizzu, že ano) pak automaticky vygenerovaný nákupní seznam pošlete partnerovi a ten už nakoupí vše potřebné. A to nejlepší na závěr: Všechny recepty i plány dostanete do svého Thermomixu® díky příslušenství Coo-Key®, které je prostřednictvím wi-fi přenese přímo na displej. A zatímco se bude najednou připravovat luštěninová polévka spolu s krůtími plátky se zeleninou na páře, vy zatím prostřete stůl a sezvete hladovou rodinu. Léto je jen pár měsíců za rok, tak proč ho trávit v kuchyni?

Více informací o Thermomixu® a jeho využití naleznete na www.thermomix.cz