Naložte si vymazlené utopence – je to hračka

Naložte si vymazlené utopence – je to hračka
Autor: Penny Market
28. června 2017 • 00:00
Prezentace klienta • 

Také vám několik doušků zlatavého moku okamžitě způsobí chuť na nějakou tu pivní lahůdku? Takovou českou klasikou a zároveň legendou je již tradiční utopenec. Žádný Čech na něj nedá dopustit a nejlépe si ho vychutná s cibulí a lehce štiplavým octem. Jestli patříte i vy mezi milovníky této české pochoutky, zkuste si ho vykouzlit doma. Podle našeho receptu to zvládnete levou zadní. Připravte si "zavařovačky" a jdeme na to!

Doba přípravy: 15 minut + 5 dní na odležení

Na jednu sklenici o objemu 700 ml budete potřebovat:

100 ml 8% octa

300 ml vody

špetku cukru a špetku soli

několik kuliček nového koření a pepře, bobkový list

3–4 špekáčky

mletý pepř

1 cibuli, oloupanou a nakrájenou na kolečka

1 červenou cibuli, oloupanou a nakrájenou na kolečka

nakládané kapie

Postup

Ocet, vodu, cukr, sůl a celé koření povařte 2 minuty a nechte vychladnout. Špekáčky oloupejte a podélně je nařízněte, ale nedokrojte. Vnitřky opepřete, vyložte kolečky cibule, přidejte kapii podle chuti. Pak je spolu se zbylou cibulí a dalšími kapiemi naskládejte do sklenice a zalijte lákem. Nechte 5 dnů uležet v chladu.

Pokud si nejste zcela jistí, jak utopence připravit, podívejte se na celý videorecept.

Inspirujte se dalšími zajímavými recepty do sklenic zde