Chytrá vejce, klobásky i dorty: Tak vypadal F.O.O.D. piknik v Olomouci!

13. září 2017 • 10:36

O víkendu proběhl vůbec první olomoucký F.O.O.D. piknik, oslava dobrého jídla a desátých narozenin stejnojmenného časopisu. Návštěvníci si mohli pochutnat na výborných klobáskách, sladkých cupcakes a otestovat své chuťové pohárky nad marmeládou z angreštu a matcha tea. 

Food piknik V Olomouci navazoval na pražský, který proběhl o týden dříve na Ladronce. Ani tentokrát nechyběl stánek Kaufland Česká republika, který je generálním partnerem pikniku a kromě skvělého jídla také naplnil piknikové koše pro návštěvníky.

Dobrá nálada doprovázela piknik po celý den! Dobrá nálada doprovázela piknik po celý den! • Autor: Jan Hrdý pro časopis F.O.O.D.

Ochutnávalo se nové pivo Bruncvík, grilované maso a klobásky z masokombinátu Modletice, výborné pomazánky K-take it veggie nebo lahodná vína privátní značky Kultura VINI. Více než 50 stánků nabízelo farmářské a lokální výrobky od Marmelád s příběhem přes sladké dorty po takzvaná chytrá vejce IQejce s vysokým obsahem jódu. O pití se postaral Pivovar Zubr, Pivovar Prachatice nebo Aperol Spritz, který do Olomouce přivezl schody s wifi připojením, na kterých návštěvníci mohli odpočívat. 

Nové pivo Bruncvík Nové pivo Bruncvík • Autor: Jan Hrdý pro časopis F.O.O.D.

Celým dnem provázela moderátorka Markéta Hrubešová, na pódiu přivítala známé osobnosti, zkušené kuchaře a lektory kurzů vaření z Gourmet Academy. Diváci tak mohli ochutnat speciality od těch nejzkušenějších a někteří se zapojili do vaření. Piknikový program zakončila kapela O5 a Radeček. 

Podívejte se, jak vypadal F.O.O.D. piknik v Praze: 

Video se připravuje ...