KOKO ve varu: Mirai, Těhotnej kuchař a mnoho dalších hostů v nové TV show. Co nám o ní KOKO prozradila?

31. března 2023 • 12:00

Televize Prima přináší nový formát zábavy a inspirace. Pořad KOKO ve varu je formátem, který zaujme nejen ty, kteří se v kuchyni chtějí teprve rozkoukat, ale také ty, kteří mají navařeno už hodně, jen hledají tipy a triky, jak si život u plotny usnadnit pomocí instagramových triků. Nechte se inspirovat Veronikou KOKO Šmehlíkovou. Od 3. 4. každý všední den odpoledne na Primě a večer na Prima SHOW.

Čím se bude nový pořad odlišovat od mnoha jiných gastro seriálů?

Nejedná se o sérii receptu za receptem, vše je prokládáno reportážemi – ať už z oblasti gastronomie, lifestylu, kosmetiky... Máme i každodenní kreativní okénko pro šikovné ruce. Stále se ale bavíme o pořadu, který je nejen o vaření, ale hlavně o jídle. S tím souvisejí i týdenní hosté, kteří se mnou někdy vaří. Jindy si ale zahrají na vlastní cooking show, já zmizím, a diváci si mohou vychutnat jejich oblíbený recept v autentickém podání. Hosté se nebojí ale chopit i vrtačky či kompresoru, vyzkoušet poprvé v životě zatím neochutnané suroviny nebo činnosti. 

Kdo navštíví KOKO v novém pořadu jako první? Mirai Navrátil!

Video se připravuje ...

Podílela jste se na tvorbě a výběru témat?

Poprvé v životě mohu u „svého“ televizního pořadu říct, že jsem úzce spojená s tvorbou celého konceptu i scénářů. Moje předešlé působení se vztahovalo spíše jen na vlastní recepty, ale tentokrát jsem stála u zrodu celého konceptu, napsala své první scénáře, stala se součástí nejen natáčení, ale samotné kreativní tvorby. Musím říct, že mě to ohromně baví, ale díky tomu vhledu „pod pokličku“ jsem teprve zjistila, jak to všechno může být i náročné a co vše to obnáší. Jsem za to ale moc ráda, taková možnost absorpce nových zkušeností se člověku naskytne opravdu jen málokdy. Hodně mě to posouvá dál. 

Budete si zvát hosty a na koho se můžeme těšit?

Zatím můžu prozradit samé muže, ty máme jisté :-D V úvodním týdnu nás navštíví Mirai Navrátil, následovat bude známý influencer Těhotnej kuchař a v neposlední řadě se do vily dostaví i Roman Vaněk. 

Na jaké triky z Instagramu se můžeme těšit? Jde spíš o kombinace, recepty, nebo vychytávky?

Tady půjde hlavně o střet s realitou. Na sociálních sítích vidíte kraťounká šťavnatá videa každý den. A říkáte si, že to musíte zkusit. Nakonec ale nezkusíte, protože si řeknete, že je to celé možná jen na kameru, ale doma by se to tak vůbec nepovedlo. Mohla by to být jen ztráta času, financí, energie... A my tohle chceme vyzkoušet za diváky, takže nabízíme bezpečnější ověření fungování těchto „hacků“. 

Používáte sama Instagram jako inspiraci?

Ráda se podívám na hezké věci, ale často je to tak, jak už jsem popsala – jen se podívám, řeknu si: „Pěkný...“ A už to vezme voda. Nikdy to nezkusím. Proto nás napadlo, že by to lidi mohlo zajímat. Většina z nás se jen pokochá a nic nezkusí. 

Prvním hostem bude oblíbený zpěvák Mirai. Prvním hostem bude oblíbený zpěvák Mirai. • Autor: FTV Prima

Jaký máte celkově vztah k sociálním sítím?

Možná asi už stárnu a možná bych to tady říkat neměla, ale musím přiznat, že mnohem vlažnější než před lety. Když jsem ještě nebyla mámou, sdílela jsem všechno včetně osobního života a nakonec jsem došla k závěru, že ne všechno jsem vždy měla takhle pouštět do světa. Teď si víc střežím soukromí, víc si užívám klidu doma, kdy nemusím přemýšlet, jak followery zaujmu, abych získala co nejvíc lajků. Na druhou stranu ale zas nejsem včerejší, takže dobře vím, že s tímto pořadem přichází nová éra. Budu muset vylézt z domácí ulity, občas převlíknout tepláky a jít s kůží na trh... 

Co TikTok?

No, ani se neptejte :-D :-D Jako, založila jsem si ho. Tam to zatím tak nějak skončilo. Ale musím. Vím, že MUSÍM! Jinak se ze mě stane dinosaurus. 

Jak chcete zaujmout i ty, kteří mají takzvaně už odvařeno?

V kuchyni učení nikdy nekončí. Vždycky je co objevovat, co zkoušet, co ochutnat. O to se nebojím, že by si člověk na pořadu nenašel to své. 

Na jaké jídlo jste se musela nejvíc připravovat?

Já se vždycky nejvíc bojím sladkého. Prostě nepeču. Sladké mi vlastně moc nechutná, a proto ani nedokážu poznat, jak moc je co dobré. Když jsem byla těhotná, snědla jsem denně kus dortu a kroužila jen kolem cukráren. Ale už jsem zas zapomněla, jaký to byl pocit. Nicméně chápu, že diváci milují sladké a pečou rádi. Takže se čas od času překonám. Žádnou vysokou cukrařinu ale neslibuju. Tedy ne v mém podání. Od toho máme reportáže s hvězdnými odborníky, i cukráři. A tam to naopak bude všechno velmi sladké, krásné a výživné. 

Ukáže KOKO skvělé jarní recepty? My už pro vás jeden máme!

Autor: TR