Kde se v Mariánských Lázních dobře najíst?

Kde se v Mariánských Lázních dobře najíst?
. • Autor: Hotely Mariánské Lázně
3. prosince 2020 • 00:00
Prezentace klienta • 

Do lázní člověk nejezdí jen za procedurami, ale za odpočinkem se vším všudy. Co by to bylo za dovolenou, kdybyste si tam museli vařit? Ne vždy ale najdete ubytování se stravováním, proto vám přinášíme pár tipů, kde se v Mariánských Lázních dobře najíte.

K životu člověk potřebuje jídlo a pití

Ani bez jednoho se neobejdeme, k životu neodmyslitelně patří. A to i v lázních. Tam jezdíme udělat něco pro zdraví, chodíme na masáže, do bazénu, na koupele, na zdravotní procházky. Kdo by měl čas a chuť mezi tím ještě vařit?

Když máte štěstí, vyberete si lázeňský pobyt, jehož součástí je i stravování. Ne vždy se vám ale kuchaři trefí do vkusu, takže si z našich tipů vybere i ten, kdo každodenní stravování v lázních řešit nemusí.

Kam na poctivou českou klasiku?

Ani v lázeňském městě, které leží nedaleko německých hranic nesmí chybět tradiční česká restaurace. Na tradiční svíčkové i skvělém gulášku si pochutnáte v České hospůdce, kde na vás čeká i pivní lístek.

Víte, že restaurace připravuje i tematické jídelní lístky jako svatomartinské hody apod.?

Autor: Hotely Mariánské Lázně"

Dáváte přednost modernímu pojetí tuzemské kuchyně?

Českou kuchyni inspirovanou tradičními recepty, ale převlečenou do lehčího kabátku vám nabídnou v restauraci DOMA, kterou najdete v hotelu Villa Regent.

Preferujete pokrmy, kde hlavní roli mají ryby?

Zatoužily vaše chuťové pohárky po sumci na kmíně, kapřím tataráku nebo rybí polévce? Vydejte se do restaurace U Pidly, která se jako jediná zaměřuje výhradně na rybí speciality.

Masu neholdujete, hledáte místo, kde myslí i na vegetariány?

Lehké pokrmy připravené dle zásad zdravého stravování a s ohledem na roční období vám nabídnou v jídelně Bio Vegetka. V jídlech rozhodně nenajdete žádné zvýrazňovače chutí, barviva, aroma ani konzervanty.

Chybí vám pizza?

V Mariánských Lázních si na své přijdou i milovníci italské kuchyně. Kromě malých restaurací Tabarin a Piccolo, které nabízí posezení i rozvoz pizzy, se můžete vydat i do restaurace Medité, která kombinuje italskou a španělskou kuchyni.

Autor: Hotely Mariánské Lázně"

Honí vás mlsná?

Jen kousek od Zpívající fontány najdete Modrou cukrárnu, kde vám nabídnou kvalitní kávu i domácí zákusky a dorty.

Další možností je kavárna Dolce Italia, kde si pochutnáte nejen na zákuscích a čerstvých palačinkách, ale také na zmrzlině vyráběné přímo na místě dle italské receptury.

Tip na závěr: Kam na skleničku vína nebo půllitr zlatavého moku?

Ještě se vám nechce na hotel, raději byste se procházeli a cestou se možná i posilnili sklenkou dobrého pití? I vy si tu přijdete na své. Milovníci piva by se měli vydat do Rodinného pivovaru Kronl, za dobrým vínem zase jděte do Vinotéky Smaragd.

Náš tip: Máte s sebou auto? Jen pár kilometrů od Mariánských Lázní směrem na Plzeň najdete v Chodové Plané unikátní Restauraci ve Skále, která je, jak už název napovídá, zasazena do skály. Kromě skvělých žebírek, domácí paštiky a tradiční svíčkové, si tu můžete vychutnat i pivo ze zdejšího pivovaru Chodovar.