Jogurtové mámení: Sladké recepty, které jogurt povznese na úplně jinou úroveň

23. dubna 2023 • 12:00

S bílým jogurtem můžete vykouzlit hotové zázraky. Nechte se překvapit jemnou chutí a připravte si sladké mámení v podobě bábovky z jogurtu, košíčků s ovocem a jogurtem nebo jogurtového švestkového koláče. Tyto recepty si zkrátka zamilujete.

Možná byste nevěřili, jak široké využití má bílý jogurt. Slouží jako skvělá snídaně a rychlá svačina, ale zároveň dokáže zjemnit korpus a ozvláštnit palačinky nebo bábovku.

Citronový dort s třešněmi

Vychutnejte si lehký citronový dort s třešněmi s krémem z mascarpone, šlehačky, cukru a vanilky. Vychutnejte si lehký citronový dort s třešněmi s krémem z mascarpone, šlehačky, cukru a vanilky. • Autor: iStock

Vychutnejte si lehký citronový dort s třešněmi s krémem z mascarpone, šlehačky, cukru a vanilky. Korpus je doplněn olivovým olejem a bílým jogurtem, díky kterému je jemný a vláčný.

Palačinky s jahodovým rozvarem
Video se připravuje ...

Palačinky se dají připravit na nespočet způsobů a snad každá rodina využívá svůj oblíbený recept. Vyzkoušejte palačinky s jahodovým rozvarem a zakysanou smetanou nebo lahodným bílým jogurtem. Báječně poslouží jako královská snídaně nebo chutná svačinka.

Sladký jogurt s kořením

Řecký jogurt doplněný o banán, bobulové ovoce, kurkumu, javorový sirup a ovoněný zázvorem, skořicí a kardamomem si zamilujete. Řecký jogurt doplněný o banán, bobulové ovoce, kurkumu, javorový sirup a ovoněný zázvorem, skořicí a kardamomem si zamilujete. • Autor: iStock

Vylepšete bílý jogurt neodolatelnou domácí granolou. Řecký jogurt doplněný o banán, bobulové ovoce, kurkumu, javorový sirup a ovoněný zázvorem, skořicí a kardamomem si zamilujete. S tímto sladkým jogurtem s kořením dostane vaše ráno zcela jiný rozměr.

Bábovka z jogurtu
Zkoušíte rádi nové receptury? Pak se směle pusťte do bábovky z jogurtu. Zkoušíte rádi nové receptury? Pak se směle pusťte do bábovky z jogurtu. • Autor: iStock

Zkoušíte rádi nové receptury? Pak se směle pusťte do bábovky z jogurtu. Ukrývá v sobě nejen jogurt, nasekané lískové oříšky, ale i ušlehaný sníh z bílků. Na závěr bábovku poprašte moučkovým cukrem.

Jogurtový švestkový koláč

Jogurtový švestkový koláč je díky přidanému jogurtu natolik vláčný, že se vám bude rozplývat na jazyku. Jogurtový švestkový koláč je díky přidanému jogurtu natolik vláčný, že se vám bude rozplývat na jazyku. • Autor: iStock

Jogurtový švestkový koláč je díky přidanému jogurtu natolik vláčný, že se vám bude rozplývat na jazyku. Koláč je posypaný drobenkou z másla, moučkového cukru a polohrubé mouky a jeho příprava vám nezabere déle než 40 minut.

Košíčky s ovocem a jogurtem

Naprosto bezkonkurenční dezert, to jsou košíčky s ovocem a řeckým jogurtem z filo těsta. Naprosto bezkonkurenční dezert, to jsou košíčky s ovocem a řeckým jogurtem z filo těsta. • Autor: F.O.O.D

Naprosto bezkonkurenční dezert, to jsou košíčky s ovocem a řeckým jogurtem z filo těsta. Před plněním nechte krém ztuhnout v ledničce. Naprosto božský vzhled docílíte zdobením jedlými květy.

Jogurtovo-tvarohový koláč

Patří-li buchty na plech mezi vaše oblíbené moučníky, vsaďte na jogurtovo-tvarohový koláč. Kombinace náplně z jogurtu, tvarohu, moučkového cukru a pudinku ve spojení s kakaovo-jogurtovým korpusem vás ohromí.

Vyrobte si jogurt sami v pohodlí domova >>>

Video se připravuje ...

Autor: red