Dezert, který si hned zamilujete! Sabayon s pečenými jahodami a lesním ovocem
Máte chuť na něco svěžího, jarního a nevadí vám v dezertu ani kapka alkoholu? Vyzkoušejte delikátní recept podle Koko. Je to láska na první sousto!
Nebojte se, i když název zní exoticky, jde vlastně o lahodný žloutkový krém, který díky skvělému videoreceptu od Koko vládne i úplný kuchařský začátečník. Dozvíte se, jak z jahod dostat maximum, i když ještě není jejich sezona, a potěšíte své chuťové pohárky.
Sabayon s pečenými jahodami a lesním ovocem
Ingredience na 2 velké nebo 4 skromnější porce
- 4 žloutky
- 150–200 ml Rotkäppchen Demi-sec (podle toho, zda byly žloutky z malých, nebo velkých vajec)
- 50–60 g moučkového cukru (podle sladkosti ovoce, se kterým budete podávat)
- 300 g očištěných jahod
- pořádná lžička cukru
- 10 g másla
- borůvky a maliny podle chuti
- pár lístků máty
- případně můžete ozdobit bílkovou pusinkou vytvořenou ze zbylých bílků
Ze žloutků, cukru a sektu umíchejte nad párou hustou pěnu, trvá to cca 6 minut.
Jahody nakrájejte na čtvrtky a pečte oslazené cukrem v máslem vymazané zapékací misce v troubě na 200 °C asi 10 minut.
Servírujte ve skleničce na nožičce (např. na Margaritu) spolu s lesním ovocem, mátou a případně bílkovou pusinkou.