Jablka naslano aneb 7 způsobů, jak si vychutnat podzim
Sezóna podzimních jablek je tady! Kromě lahodných dezertů a moučníků můžete jablka využít i při přípravě nejrůznějších polévek a hlavních chodů. Inspirujte se báječnými netradičními recepty, které si vás zaručeně získají.
Jablečný mošt nebo voňavý štrúdl či koláč? To vše jsou jablečné dobroty, které zná každý. Co takhle naložit s jablečnou sklizní tak trochu jiným způsobem a připravit jablka naslano. Spojení sladkokyselé chuti s masem nebo zelím si zkrátka zamilujete.
Šťavnatá stehna s netradiční marinádou. Na vlastní chuťové buňky zažijete, jak krásně k sobě ladí kuře a jablka!
Milujete špízy? Pak ochutnejte originální a neotřelou kombinaci s ovocem. Vepřové špízy s jablkem a masem v pomerančové marinádě vás ohromí. Doplnit je můžete ještě červenou cibulí.
Zahřejte se během začínajícího podzimu krémovou celerovou polévkou s jablky. Jemně nasládlá chuť celeru dokonale ladí s voňavým tymiánem, vlašskými ořechy a jablky.
Salát z červeného zelí s jablky se skvěle hodí jako příloha k masu nebo k rybě. Netradiční salát oživí ještě lístky bazalky a nasekané arašídy.
Dopřejte sobě a své rodině oběd, na který jen tak nikdo nezapomene. Pečené citronové kuře s jablky a hruškami je delikatesa, po které se budou všichni olizovat až za ušima.
Neotřelou chuť telecí rolády s jablky, hrozny a perníkem jen tak něco nepřekoná. Maso je pečené s bylinkami a podlévané ciderem. K roládě můžete podávat pečené nebo šťouchané brambory.
Jemná krémová pórková polévka s fenyklem a jablkem je inspirovaná orientální kuchyní. Na závěr ji dochuťte javorovým sirupem a ozdobte fenyklovými výhonky.
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou se zaručeně stane stálicí na vašem jídelníčku. Omáčka z cibule, jablek, kari, rozinek a kokosového mléka je zkrátka báječným ozvláštněním vepřové pečeně.