Fenomén Family Frost: Znělka, která sama vytahovala peněženky z kapes

12. června 2023 • 12:00

Když se řekne Family Frost, určitě si vybavíte vlezlou znělku. Zná ji snad každý, ať už si z pojízdného žlutého auta něco koupil, nebo ne. Kam se tento fenomén devadesátek ztratil? Prodává zmrzliny někde jinde, nebo už dohoukal nadobro?

Family Frost! I kdybyste zapomněli na všechny zmrzliny a mražené polotovary, které vozili až k vám do ulice, na jejich znělku nikdy. Tato melodie údajně pochází už ze 17. století ze skandinávské písně. A dokonce stejné území, i když o mnoho let později, dalo vzniknout nápadu jménem Family Frost. Západoněmecký podnikatel Udo Floto se inspiroval švédským stylem uchovávání mražených potravin a rozhodl se tento luxus rozšířit i do světa. Family Frost totiž nerozvážel jen unikátní zmrzliny a nanuky, ale také polotovary jako hranolky, maso nebo mraženou zeleninu.

Zavzpomínejte nad dětskými pokojíčky za socíku. Měli jste doma stejné hračky? >>>

Video se připravuje ...

Od roku 1993 se nadnárodní německá společnost dostala i do tuzemska a dala nám ochutnat úplně nový svět. Široký sortiment, rozvoz až skoro před dům a zápaďácké ceny. Kdo by si ale nepřiplatil za takové speciality?

Zavzpomínejte nad letákem Family Frostu Zavzpomínejte nad letákem Family Frostu • Autor: Johana Fundová

Family Frost také myslel na svou cílovou skupinu a tou byli hlavně senioři. Ne že by jim žluté autíčko nabízelo slevy nebo odnos nákupu až před práh, ale cílilo na vnoučata! A co by prarodiče pro své nejmladší neudělali? I pro starší se také samozřejmě něco našlo. Například diabetické zmrzliny, které chutnaly všem.

Jak je to s Family Frostem nyní

Dnes už původní autíčko Family Frost na ulicích nepotkáte, od roku 2013 je z Family Frostu Family Market, který o pár let později rozšířili svůj sortiment i o krmiva pro zvířata, drogistické zboží, potřeby do domácnosti a lepidla. Také už přijedou jen na objednání, a většinou tak zajíždějí ke stálým klientům. Pokud však chcete nádech nostalgie, zmrzliny a hranolky vám přivezou i dnes. A dokonce mají i tříbarevný nanuk ve tvaru rakety, který byl v devadesátkách hitem Family Frostu.

Autor: TR, Prostě fenomén