Drink masters: Namixujte si ty nejlepší koktejly, které Netlix servíruje. Díky pár snadným trikům se stanete hvězdou každého večírku

8. ledna 2023 • 00:00

Také máte občas chuť na pořádný koktejl? Zapomeňte klasické „kubíčko“ nebo „beton“. Dopřejte si pořádný drink podle nejlepších z nejlepších. Netflix připravil soutěž barmanů, kde nejen chuťové pohárky, ale i oči přecházejí úžasem.

Navštivte pomocí televizní obrazovky luxusní bar, kde se soutěž Drink masters (Mistři drinků) odehrává. Netflix připravil ohromující scenérii se skladem surovin, který může závidět kde jaký obchodní řetězec. I vybavení odpovídá vysoké úrovni soutěže a um soutěžících? Neskutečný. O většině druhů alkoholů a nápojů z nich v běžném životě sice neuslyšíte, ale i vy se můžete z Mistrů drinků něco naučit. Staňte se hvězdou domácích večírků a Drink masterem každé párty.

Vyzkoušet můžete jednoduchý koktejl a vyšperkovat ho podle Drink masters >>>

Video se připravuje ...

Tučná zábava

Všichni víme, že tuk je nositelem chutí a co teprve, když má samotný tuk lahodnou chuť? Takový kokosový nebo sezamový olej má doma skoro každý, ale použít ho do nápoje se zdá prapodivné. Přeci jen se odvažte a do drinku pokojové teploty ho trošku přidejte. Můžete využít rozpuštěné ořechové máslo, tekutý kokosový olej nebo dokonce slaninu. Nechte chvíli louhovat (popř. lehce zahřejte) a poté vychlaďte tak, aby se dal ztuhlý tuk ze sklenice odebrat. A voilà! Nový chuťový rozměr je hotov. Pokud chcete vyzkoušet chuťově výraznější leje, které ani v chladu neztuhnou, dávkujte je do nápojů po kapkách a vše vymíchejte.

Ať to pění

Jen ať to pění Jen ať to pění • Autor: Netflix.com

Nejen na pivu a cappuccinu může být pořádná pěna. Připravit ji lze i z džusu, kávy nebo alkoholu. Potřebujete k tomu jen sójový lecitin, který běžně koupíte v lékárně nebo ve zdravé výživě. V tradiční  kuchyni se využívá pro snižovaní krevního tlaku, snížení hladiny cholesterolu v krvi a blahodárně působí na paměť a klouby. Dále zapojíte ponorný mixér a vyšší nádobu. Nalijte libovolnou tekutinu, kterou chcete napěnit, přidejte odměrku lecitinu (množství zkoušejte upravovat dle soudržnosti pěny) a šlehejte ponorným mixérem do zhoustnutí. Pěnu poté můžete umístit jak na pokrmy, tak na nápoje. Jak však v Drink masters radí, bubliny snáze praskají na ledových kostkách, takže ty mějte vždy ponořené v koktejlu.

Kaviárový luxus

I vy zvládnete vermutový kaviár I vy zvládnete vermutový kaviár • Autor: Netflix.com

Pokud patříte mezi milovníky kuchařských show, s kaviárem z tekutin jste se už zajisté setkali. Vypadá luxusně jak na ozdobu dezertů, tak tímto způsobem lze servírovat nápoj či jeho složku. Příprava není složitá. V televizní soutěži Drink master se setkáte s kaviárem z vermutu. Na něj potřebujete vermuta dle množství tekutiny 1 % agaru. Agar je vlastně taková veganská želatina, takže jej můžete sehnat v běžných obchodech. A teď už k přípravě. Vermut s agarem zahřejte v kastrůlku, dokud se agar nerozpustí. Po celou dobu máchejte metličkou. Poté směs naberte kapátkem, injekční stříkačkou nebo ho nalijte do stlačovací lahvičky. Stříkejte drobné kapičky do vychlazeného oleje a chvíli počkejte. Poté stačí vzniklý kaviár jen vyndat sítkem a máte hotovo. Tyto perličky také můžete „omýt“ jiným nápojem, například džusem, čímž jim dodáte další chuť. Pokud budete kaviár připravovat z jiné tekutiny, než je vermut, upravte množství agaru dle kyselosti. Čím kyselejší, tím víc agaru.

Podívejte se, jak vypadá nejdražší koktejl na světě >>>

Video se připravuje ...

Autor: TR