Čočkové hody! Vychutnejte si jeden z 9 výtečných receptů, které jsme pro vás vybrali

15. září 2021 • 00:15

Ať už jste věrní čočce na kyselo nebo rádi experimentujete, v každém případě vás tipy na přípravu čočky zaručeně oslní. Věřili byste, že čočku můžete servírovat s makrelou, oblíbeným halloumi nebo krevetami? Neotřelý, originální a vydatný oběd vykouzlíte pomocí této luštěniny během chvilky.

Karí čočka se špenátem

Není karí jako karí. To čočkové je zkrátka po všech stránkách neobvyklé. Voňavé bezmasé karí ze zelené čočky a špenátu zvládnete hravě do půl hodinky. Vychutnejte si karí čočku se špenátem a jasmínovou rýží a uvidíte sami, jak rychle se přidá na seznam vašich oblíbených jídel.

Pro jistotu  vám ukážeme, jak udělat čočku na kyselo se zaručeně skvělým výsledkem >>>

Video se připravuje ...

Čočka s halloumi s kadeřávkem

Čočka s halloumi a kadeřávkem zakápnutá dresingem s dijonskou hořčicí, medem, limetkovou šťávou a olivovým olejem je naprosto senzační. Nechybí ani pečená dýně, avokádo a posypka z dýňových semínek.  

Čočka s uzenou makrelou a grepem

Zelená čočka doplněná o zálivku z grapefruitové šťávy, medu, sojové omáčky a olivového oleje dokonale vynikne ve spojení s uzenou makrelou, zblanšírovanou brokolicí a růžovým grepem. Zkoušíte rádi nové chuti? Pak vás čočka s uzenou makrelou a grepem mile překvapí.  

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Oblíbenou zelenou čočku můžete připravit i podle Zdeňka Pohlreicha. Náš přední šéfkuchař do zelené čočky přidává česnek, šalotku, petržel, mrkev a zdobí ji vejcem a slaninou.  

Čočka s bylinkami a uzeným masem

Další způsob, jak si poradit se zelenou čočkou, je oživit ji bylinkami a uzeným masem. Tato dokonalá záležitost oplývá vůní šalvěje a tymiánu. Ten správný šmrnc této čočce dodá volské oko a nakládaná zelenina.  

Čočka s krevetami, pórkem a nočky

Užijte si famózní variaci s čerstvými krevetami, šalotkou, česnekem a kořenovou zeleninou, kterou doplní ještě nádech bílého víno a pálenky. Čočka s krevetami, pórkem a nočky potěší i ty náročnější strávníky.  

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočku s klobáskami a pečenou zeleninou si zamilujete od prvního sousta. Vařená čočka je podávaná s pečenou řepou, rajčaty a vařenými zelenými fazolkami v kombinaci se salátovými listy a dozlatova opečenými vepřovými mini klobáskami potřenými javorovým sirupem.  

A nezapomněli jsme ani na hummus z čočky >>>

Autor: DF