Poznáváte je? Jídla ve školních jídelnách očima školáků i zaměstnanců

26. září 2017 • 13:46

Opravdu vaří školní jídelny tak mizerně, jak se říká? To je otázka, kterou položila redakce čtenářům časopisu Reflex společně s výzvou, ať vezmou své fotoaparáty a vyfotí svůj oběd ve školní jídelně. Podívejte se na výsledek!

A přestože z pouhého snímku samozřejmě neodhadneme, jak jídlo chutná, člověk jí i očima. Dne školních jídel se nakonec zúčastnili nejen žáci a studenti, kteří vyfotili jídlo tak, jak ho dostali na talíř, ale i zaměstnanci škol nebo samotných jídelen.

Vaječná omeleta s rajčaty, šoulet/hrách. Vyšší odborná škola hotelnictví a turismu a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky (Poděbrady) Vaječná omeleta s rajčaty, šoulet/hrách. Vyšší odborná škola hotelnictví a turismu a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky (Poděbrady) • Autor: Iva Černá

Školní jídlo: Je opravdu tak špatné, jak se říká?

Rozhodli jsme se, že nakonec nevytvoříme užší výběr a zveřejníme všechny fotografie, které přišly do redakce nebo se s hashategem #skolnijidlo objevily na Twitteru nebo Instagramu.

Oběd, 17. 10., Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Znojmo, Pontassievská 3, 669 02, Znojmo Oběd, 17. 10., Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Znojmo, Pontassievská 3, 669 02, Znojmo • Autor: Novák Pavel

Univerzální hnědá omáčka, čočka i pečená kachna!

I když se na fotografiích sem tam mihne nechvalně známá univerzální hnědá omáčka, je nabídka českých školních jídelen překvapivě široká  od obligátního rizota a čočky s uzeným přes netradiční vaječné omelety a šunkové řezy až po lákavě vypadající kachnu s bramborovým knedlíkem. Obrázek si můžete udělat sami:

Autor: Reflex