Pomazánky na chlebíčky a jednohubky: 7 rychlých receptů

26. prosince 2017 • 00:00

Silvestr se blíží a s ním i skvělé pomazánky, které se hodí na chlebíčky a jednohubky. Ať už budete slavit s rodinou nebo při posezení s přáteli, tyto levné a rychlé pomazánky si zamilujete na první ochutnání!

1. Česneková pomazánka

Dovedete si představit novoroční oslavu bez česnekové pomazánky? Pálí přesně tak, jak si ji sami namícháte, a společně se sýrem tvoří neodolatelnou kombinaci.

Podívejte se na videu na snadnou přípravu česnekové pomazánky:

Video se připravuje ...

2. Škvarková pomazánka

Milovníci masa si stoprocentně zamilují škvarkovou pomazánku. Cibuli přidávejte podle chuti a pokud máte rádi, ozdobte feferonkami.

3. Pomazánka z červené řepy

Je zdravá, sytá a když víte, jak na ni, chutná fantasticky! Řeč je o červené řepě, která je skvělá v kombinaci se všemi druhy sýrů. A pokud do pomazánky přidáte navíc vlašské ořechy, nebudete litovat!

Pomazánka z červené řepy chutná skvěle Pomazánka z červené řepy chutná skvěle • Autor: iStock

4. Avokádové guacamole

Guacamole je avokádový pokrm, který pochází od Aztéků. Slovo guacamole pochází ze slova „ahuacamolli“ z jazyka nahuatl, což v překladu znamená „avokádová salsa“. Používá se jako pomazánka a jako přísada k dalším jídlům.

Rychlovka z avokáda, kterou si zamilujete. Podívejte se, jak na ni:

Video se připravuje ...

5. Rychlá vajíčková pomazánka

Klasika, která nikdy nezklame! Pokud vám doma zbyla vajíčka, uvařte je natvrdo a udělejte z nich nejlepší rychlou pomazánku na chlebíčky či jednohubky.

Zbyla vám vejce natvrdo? Udělejte z nich bleskovou pomazánku! Zbyla vám vejce natvrdo? Udělejte z nich bleskovou pomazánku! • Autor: iStock

Milujete vajíčka? Inspirujte se tipy na Ženy.cz, jak z nich vykouzlit božskou snídani!

6. Tuňáková pomazánka

Máte doma tuňáka v konzervě? Zpracujte ho do skvělé pomazánky, která chutná lépe než klasická rybí. Společně s vařenou bramborou a vejcem tvoří neodolatelnou kombinaci.

Pomazánka s tuňákem chutná nejlépe v kombinaci s jarní cibulkou a bylinkami Pomazánka s tuňákem chutná nejlépe v kombinaci s jarní cibulkou a bylinkami • Autor: iStock

7. Mrkvovo-pažitková pomazánka

Zdravou pomazánku ze smetanového sýru s nastrouhanou mrkví si zamiluje celá rodina. Připravte ji dětem do školy mezi dva chleby, přidejte pažitku a uvidíte, že jim nejenom zažene hlad, ale že si i pochutnají.

Mrkvovo-pažitkovou pomazánku oceníte k večeři i na svačinu během dne Mrkvovo-pažitkovou pomazánku oceníte k večeři i na svačinu během dne • Autor: iStock

Autor: Redakce