Zpříjemněte si konec léta: F.O.O.D. piknik je po roce tu a vy na něm nesmíte chybět

26. srpna 2022 • 10:00

Co je ideální způsob, jak zakončit prázdniny? Vyrazit s rodinou a přáteli na F.O.O.D. PIKNIK NA PRAŽSKOU LADRONKU. Tradiční akci – letos už po dvanácté – pořádá náš sesterský časopis F.O.O.D. Těšit se můžete na pohodové odpoledne se spoustou výborného jídla a zábavy.

28. 8. 2022, pražský park Ladronka, od 11:00 do 19:00

Skvělý den s Lukášem Hejlíkem

Moderátorem letošního F.O.O.D. pikniku bude Lukáš Hejlík. Herec, moderátor, autor knih o jídle a známe Gastromapy, která Čechy učí cestovat za dobrým jídlem. Lukáš se doslova projedl celou republikou a znalost české gastronomie opakovaně prokazuje ve svém skvělém novem podcastu Velká žranice, kam si zve zajímavé hosty, se kterými zasvěceně a s nadhledem probírá témata, jež zrovna pálí nejen českou foodie scénu. Dokážete si představit povolanějšího moderátora pro tuto akci?

Oblíbené piknikové koše budou i letos

Prodej piknikových košů po okraj naplněných dobrotami – to je naše tradice, která na F.O.O.D. pikniku nesmí chybět ani letos. Piknikové koše s bohatým obsahem si budete moct zakoupit za speciální cenu hned, jakmile se brány Ladronky otevřou, tedy od 11:00. Připravených bude 900 košů, k mání budou do vyprodání. Jeden návštěvník si může zakoupit jeden koš – protože koše obsahují i výrobky s alkoholem, prodávají se pouze plnoletým osobám.

Důležité je postavit se do správné fronty! V jedné se bude platit hotovostí, ve druhé platební kartou. Obě fronty budou odděleny, vše tak půjde bezpečně a bez zbytečných prodlev.

Užitečná mapka pikniku Užitečná mapka pikniku • Autor: F.O.O.D.

V POHODĚ A BEZPEČNĚ

ROZMÍSTĚNÍ VÍCE NEŽ 100 STÁNKŮ je vyznačeno na mapě.

– MAPA vás lehce zavede jak ke stánku, kde se bude prodávat zvýhodněné roční předplatné časopisu F.O.O.D. za cenu 568 Kč, ke kterému zákazníci dostanou jako dárek kávovar Tchibo, tak k pódiu a podcastovému studiu, do dětské zóny Sluníčka, Mateřídoušky a ABC, ke stánkům Blesku pro ženy, Diety a Premium plus předplatného.

– TOALETY v areálu jsou opatřeny dezinfekcí, můžete si zde také umýt ruce.

– PIKNIKOVÉ KOŠE lze platit hotově i kartou, způsob platby u stánků si určují sami prodejci.

RECYKLACE – letos se společně budeme snažit získat certifikát Čistý festival. Na pikniku budou umístěné koše na tříděný odpad, využívejte je.

– LÍSTEK DO TOMBOLY získáte za staženou aplikaci Lidl Plus u hostesek v Lidl zóně. Děti mají vlastní tombolu, lístek obdrží za účast na aktivitách v dětské zóně časopisů Mateřídouška a Sluníčko nebo za absolvování kurzu Školičky vaření Lidl.

– PRO BEZPEČNOST vlastní i ostatních doporučujeme dodržovat rozestupy – nebojte se, rychlost obsluhy to neovlivní.

– FOTOGRAFIE A ZÁZNAMY z akce naleznete na webech a sociálních sítích vydavatelství CNC, a. s. Pokud si nepřejete být foceni, upozorněte prosím fotografa v reflexní vestě.

CO KDE zažít

SPOUSTA HRANÍ

PRO MALÉ NÁVŠTĚVNÍKY

– Vezměte své ratolesti do velké hrací zóny Mateřídoušky, Sluníčka či ABC.

Čeká je kuchařská akademie a zábavná soutěž za odměny. Budou se tu slavit 55. narozeniny časopisu Sluníčko, nebude chybět narozeninový dort a fotokoutek. Od 12:00 se na hlavním pódiu těšte na křest knihy Mňam Česko, v časech 13:55 a 15:45 na dětské koulohraní. Od 17:05 se zde budou vařit recepty z dětské kuchařky a v 17:25 proběhne losování dětské tomboly.

DĚTI SI UPEČOU

MINI PIZZY

– Už bylo vašemu dítěti 6 let? Přihlaste ho do Školičky vaření Lidlu! Děti se naučí péct mini pizzy, které si posléze snědí. Kurzy na F.O.O.D. pikniku v Lidl zóně začínají v každou celou hodinu a trvají 30 minut. Doporučujeme zaregistrovat si čas po příchodu na akci, stačí se v čase 11:00–15:30 přihlásit u hostesky před stanem Školička vaření Lidlu.

TOMBOLA LIDL PLUS

Letos se hraje o 25 domácích pekáren, 25 piknikových košů a 50 voucherů do aplikace Lidl Plus. Stačí mít aplikaci staženou v mobilu a ukázat ji hosteskám v Lidl zóně. Pokud ji nemáte, pomohou vám ji stáhnout. 1 aplikace = 1 lístek. Tombola se losuje 5× v průběhu dne na hlavním pódiu, čísla výherců budou zveřejněna na tabuli vedle něj.

TIPY, CO OCHUTNAT

ŽEBÍRKOV

–šťavnaté burgery a žebírka

TASTY FRIES

–poctivé domácí hranolky

KIKKOMAN

- tipy, jak ozvláštnit svoje grilování, BBQ omáčky ve variantách s praženým sezamem, pečeným česnekem nebo medem

KAZNĚJOVSKÉ ZMRZLINÁŘSTVÍ

–řemeslné domácí gelato

TAMARIND TREE

–čínské knedlíčky dim sum, pork buns a soba nudle

GULE FOOD TRUCK

– malé smažené koblížky se sociálním přesahem

TEN ŠTRÚDL

– sladké i slané vychytané štrúdly

AVOCADO BISTRO

– zdravá avokádová jídla pro vegetariány a masožravce

PIVOVAR KAMENICE NAD LIPOU

– svrchně a spodně kvašená piva z řemeslného pivovaru

CHICK TRICKS

–grilovaná kuřata inspirovaná rodným Českem, ale i Indií a Asií

AEG

– jídla připravená v parních troubách AEG, školy vaření s Martinem Zavoďanem

KONEČNĚ VÝVAR

– dlouho tažené vývary a poctivé polévky z farmářských surovin

VEZU BUBLINY

– pojízdný prosecco bar, osvěžení ve formě bublinek

F.O.O.D. piknik F.O.O.D. piknik • Autor: F.O.O.D.

Jaké stánky navštívit

EPET

Potřebujete dobít baterky? Přijďte do stánku epet, kde dobijete sebe i svůj telefon. Tématem stánku bude rovnováha, stabilita. Najdete tu chill zónu s lehátky, můžete vyhrát balanční desku a získat spoustu dalších dárků. A také načerpáte energii z banánů, které zde bude rozdávat zábavný gorilák Gustav.

Rio Mare

Ve stánku Rio Mare máte jedinečnou možnost ochutnat novinku z oblíbené řady Rio Mare Insalatissime – skvělou quinou. Chutnou superpotravinu, která zasytí, si zde společně s dalšími produkty budete moct i zakoupit za akční festivalové ceny.

Strongbow

Pořádnou pohodu si můžete dopřát ve stánku Strongbow. Přijďte s partou kamarádů, sáhněte po točeném nebo plechovkovém vychlazeném drinku vyráběném z jablek ze sadu a uvelebte se v připravené chill zóně. Poté už si jen užívejte pohodovou atmosféru společně s příjemnou, jemnou a geniálně vyváženou sladkokyselou chutí jablečných ciderů... Vychutnejte si osvěžující setkání!

Stop cafe

F.O.O.D. piknik si užijete i ve stánku Stop Cafe. Ochutnejte tady ručně vyráběné Hořické trubičky či pražené mandle s chilli nebo medem. Vitaminy doplníte ovocným smoothie drinkem a energii načerpáte voňavou, čerstvě namletou výběrovou kávou nebo Verva drinkem.

V Lidl zóně vás čeká zábava i odpočinek, aktivity pro děti i pro ty, kteří by se rádi přiučili, jak méně plýtvat potravinami.

Protože Lidl, generální partner F.O.O.D. pikniku, dlouhodobě směřuje k udržitelnosti a dbá na to, aby se vyhazovalo co nejméně jídla, ve své zóně letos ve spolupráci s organizací Zachraň jídlo připravil bohatý interaktivní edukační program na podporu chytrého nakupování a šíření osvěty ohledně omezování potravinového odpadu.

Máte se na co těšit, vybírat můžete ze spousty rozmanitých aktivit:

– zjistěte, jak správně nakupovat a posléze nákup skladovat, abyste ušetřili suroviny i peníze,

– naučte se díky interaktivnímu modelu lednice, jaké suroviny kam v ledničce patří a které byste do ní neměli dávat vůbec, osvojte si, jak zpracovat zbytky, při přípravě „záchranářských receptů“,

– naučte se fermentovat zeleninu (a vezměte si ji domů),

– odneste si brožurku nabitou důležitými informacemi a praktickými tipy,

– zjistěte víc o bedýnkách Lidlu plných ovoce a zeleniny, jejichž cílem je snižovat potravinový odpad,

– přijďte ochutnat pochoutky ze zdravého sortimentu.

11:00–12:00 POMAZÁNKY ZE ZBYTKŮ

12:30–13:30 PESTO Z NATÍ

14:00–15:00 PESTO Z NATÍ

15:30–16:30 CHIMICHURRI OMÁČKA

17:00–18:00 FERMENTACE ZELENINY

7868261:full:true:true:true

Připomeňte si loňský F.O.O.D. piknik >>>

Autor: TR