Tip na konec prázdnin: Zakončete léto na F.O.O.D. pikniku na Ladronce
Vezměte rodinu nebo přátele a vydejte se poslední srpnovou neděli do pražského parku Ladronka, kde redakce časopisu F.O.O.D. společně s nakladatelstvím CNC pořádá již podvanácté F.O.O.D. piknik, tradiční akci, na které nesmí chybět žádný milovník jídla.
Co potřebujete vědět:
Co? F.O.O.D. piknik
Kdy a kde: neděle 28. srpna 2022 – pražský park Ladronka
V kolik? od 11 do 19 hodin
Na co se těšit: 900 piknikových košů plných dobrot za zvýhodněnou cenu, foodtrucky a přes 100 stánků se skvělým a rozmanitým jídlem, kuchařské show, rozhovory se známými lidmi, recepty, díky kterým se naučíte i z mála vykouzlit skvělá jídla, zdravé ochutnávky
Jakmile se brány festivalu otevřou, můžete si za zvýhodněnou cenu zakoupit piknikový koš po okraj naplněný dobrotami a užít si příjemné odpoledne na dece rozložené v trávě. Zamířit můžete také do některého z foodtrucků nebo více než 100 stánků. Vybere si opravdu každý – milovníci masa, vegetariáni i vegani. Těšit se můžete nejen na grilované maso, burgery, zeleninová jídla, různé druhy salátů a cizokrajné pokrmy, ale také na dezerty, zmrzlinu, domácí limonády, kvalitní kávu a víno.
S kým se na F.O.O.D. pikniku potkáte:
Lukáš Hejlík – nadšený popularizátor české gastronomie bude celou akcí provázet.
Josef Maršálek – Cukrář s velkým C a porotce oblíbeného pořadu Peče celá země bude mluvit například o tom, jak se v Česku peče.
Roman Paulus – několikanásobného držitele michelinské hvězdy uvidíte vařit naživo a naučí vás například přípravu čerstvých těstovin nebo jak zpracovat ředkvičky od kořene po nať.
Veronika Beskydiarová – vítězka soutěže MasterChef Česko 2021 vám ukáže, jak upéct čokopekanové brownies.
Martin Zavoďan – kuchařský ambasador značky AEG předvede, jak doma zvládnout techniku sous-vide.
Lukáš Čížek – současný držitel titulu Kuchař roku vás naučí uvařit brazilskou svíčkovou s pečenými hříbky, zauzenými bramborami a koňakovou omáčkou.
Oldřich Matoušek – zástupce šéfkuchaře a duše belgické restaurace Bruxx v Praze návštěvníky pikniku naučí, jak se připravuje typický katalánský pokrm fideuà z kalamárů.
Martin Staněk – člen Národního týmu kuchařů a cukrářů ČR předvede, jak si doma připravit pstruha v kefíru s kaviárem a s bramborami grenaille.
Miluše Makó – kuchařka, která si zamilovala plant based vaření a boří mýty o tom, že „bez masa“ znamená „nudně“, pro vás připraví marinovaný květák s teplým mangovým salátem.
Veronika Kokešová alias Koko – úspěšná foodblogerka si v podcastovém studiu bude povídat se zajímavými lidmi z gastro světa o současných tématech týkajících se jídla.
Zábava, edukativní program a skvělá jídla v LIDL zóně
V LIDL zóně vás čeká zábava i odpočinek, program pro děti i pro ty, kteří by se rádi přiučili, jak méně plýtvat potravinami. Lidl, generální partner F.O.O.D. pikniku, dlouhodobě směřuje k udržitelnosti a dbá na to, aby se vyhazovalo co nejméně jídla, ve své zóně si tak letos ve spolupráci s iniciativou Zachraň jídlo připravil spoustu rozmanitých aktivit na podporu chytrého nakupování a šíření osvěty ohledně omezování potravinového odpadu. K tomu všemu si tu budete moct za bezkonkurenční ceny pochutnat na výborných jídlech z Kuchyně Lidlu, které bude mít pod taktovkou šéfkuchař Roman Paulus. A co budete moct ochutnat?
Menu v Lidl zóně
› Polévka z červené čočky s čerstvou kurkumou
› Pečený candát s máslovým zeleninovým bulgurem
› Trhané vepřové v domácí sezamové bulce
› Grilovaná telecí špička s ratatouille
› Tvarohové jahodové knedlíky s kokosem
› Čokoládové brownies s jogurtem a lesním ovocem