Vaření v mikrovlnce? Lahodné recepty vykouzlíte za pár minut

Vaření v mikrovlnce? Lahodné recepty vykouzlíte za pár minut
Autor: BUBU s.r.o.
18. prosince 2023 • 00:00
Prezentace klienta • 

Za několik desetiletí moderní doby se stala Mikrovlnná trouba nedílnou součástí našich domácností a Tupperware od počátku tento vývoj sleduje.

Společnost Tupperware Bohemia vychází z dlouhodobých statistik, které uvádí, že mikrovlnné trouby jsou používány přibližně v 95 % domácností. Co je ale zajímavé, že z tohoto množství jen asi 15% uživatelů využívají mikrovlnnou troubu také na vaření. Většina uživatelů stále používá tento proces pouze na ohřev!  Je to škoda, a to nejen kvůli rychlosti ohřevu, ale v dnešní době je více než aktuální také energetická náročnost mikrovlnné trouby, oproti konvenčním způsobům vaření.

Hlavní zaměření našich vývojových pracovníků, je tedy především materiál a design výrobků Tupperware, které jsou určeny do mikrovlnné trouby. Někdo by s námi polemizoval o negativním vlivu mikrovlnného záření. Je ale prokázáno, že jediný negativní vliv na zdraví v mikrovlnné troubě má právě a jen použité nádobí, které v ní používáme!

Ne všechny plasty jsou určeny do mikrovlnné trouby či na ohřev a zde je právě riziko, kdy mnoho plastových výrobků určených rádoby k ohřevu pak uvolňují při zahřátí nespočet zdraví ohrožujících látek.

Společnost Tupperware si je vědoma, že v podstatě neexistuje plast, který by dlouhodobě odolával všem teplotám a má své výrobky rozděleny do několika teplotních skupin, právě dle způsobu užívání.

Základní výrobky na ohřev v mikrovlnné troubě jsou vyrobeny z materiálu odolného do 160°C. Co je to vlastně ohřev v MW troubě a jak na to? Na ohřev byste správně měli snížit výkon své MW trouby na výkon cca 550W a ohřev nastavit na max. 3 min. Po této době výrobek vyjměte, promíchejte, vyzkoušejte a pokud teplota není ještě optimální, tak postup opakujte. Zde mnoho uživatelů chybuje a jednoduše nastaví plný výkon trouby a raději přidá nějakou tu minutku. Co je pak výsledkem? Připálené okraje pokrmů, střed nádob studený a mnohdy i neodstranitelné stopy poškození vysokou teplotou na použitých nádobách.

Autor: BUBU s.r.o."

Pro intenzivní ohřev a vaření vyvinul Tupperware produktovou řadu MikroPlus, která snese až teplotu 220°C. Zde si již mohu dovolit plný výkon a bez starostí vařit či ohřívat až 30 minut bez rizika poničení nádob. Ale ani zde naše práce nekončí, v poslední době přicházíme na trh se silikonovými pouzdry, která mají ještě mnohem širší možnost jejich použití..

Při výběru a nákupu výrobků Tupperware pečlivě sledujte podmínky použití a informace od svých poradkyň Tupperware Bohemia, nebo si důkladně pročtěte popisky u výrobků na našem e-shopu shop.tw-bohemia.cz.

Žijeme v uspěchané době, plné cestování. Mnoho z nás žije aktivní život, a i zde potřebujeme vařit či ohřívat. To vše ještě podtrženo tím, že nemáme mnoho času nebo třeba při vaření musíme ještě stíhat dozor našich ratolestí. A zde je právě velký prostor a přínos vaření v mikrovlnné troubě.

A proto je zde Tupperware a v nabídce produktů Tupperware-Bohemia je mnoho výrobků, které tyto trendy podporují. Pro přepravu mohou být výrobky vodotěsné. Mají automatické ventily na vypouštění páry a mají také speciální tvary pro rovnoměrné ohřívání. Jednoduše Tupperware se při vývoji výrobků soustředí na detaily. Protože detaily přinášejí dokonalost!