Tipy, jak se vyhnout zbytečnému stresu v kuchyni

Tipy, jak se vyhnout zbytečnému stresu v kuchyni
Autor: De'Longhi Praga s.r.o.
25. prosince 2017 • 00:00
Prezentace klienta • 

Vánoce jsou za námi a my si konečně můžeme oddychnout. Všechen ten stres a shon je pryč a mnozí z nás si dávají předsevzetí, jak to napřesrok bude jinak. Že se začneme méně stresovat a více si užívat. To se lehko slibuje, ale s realizací je to často o dost horší. Uplyne měsíc, dva, přiblíží se významný den, rodinná oslava, narozeniny či svatba, a jsme v koloběhu stresu nanovo.

Najděte si dobrý obchod

Vědět, kam jít nakoupit, je základ. Vyhledejte ve svém okolí obchod, kde nebudete mít problém sehnat vše, na co jste zvyklí. Není nic více stresujícího, než muset dělat nová a nová rozhodnutí pokaždé, když si chcete uvařit! A natož pak vaření pro významnou návštěvu! Lidé si od přírody tvoří zvyky, a rádi dělají, kupují či jedí ty samé věci pořád dokola. Mít své oblíbené výrobky nám dává pocit jistoty.

Odhadnout množství jídla

Před každou událostí řešíte objem jídla. Trefit se do rozumného množství totiž není vůbec snadný úkol. Příliš objemný nákup se může v první řadě pořádně prodražit a vede ke zbytečnému přejídání. Připravte si tedy důsledně seznam všech surovin, které krásně postačí k honosnému pohoštění a zamezí plýtvání surovinami.

Autor: De'Longhi Praga s.r.o."

V klidu a s přehledem

Nestíhání při vaření vede k nervozitě a stresu, což se negativně projeví na panující atmosféře. Zde nám může být nápomocný vhodný pomocník, kterým je například kuchyňský robot Cooking Chef KCC9060S, který zastane míchání, krájení,strouhání, šlehání, odšťavňování, mletí masa i máku, ale i vaření, smažení a další funkce. Zvládá například vařit a míchat ve stejný moment, což vám ušetří spoustu času.

Vhodné pomůcky

Zdlouhavé a náročné strouhání a krájení zeleniny na zeleninový salát. Složité drcení koření v hmoždíři. Krájení cibulky na jemno prostě nikdy nemůže být na jemno? Správný kuchyňský robot s příslušenstvím může nahradit až několik zastaralých a místo zabírajících kuchyňských spotřebičů a my se už nemusíme stresovat s případnou pohromou v kuchyni. Usnadněte si práci v kuchyni. 

Hlavně ať vám dělá příprava jídel radost!