Tato restaurace vám vyrazí dech. Jídlo si zde musíte uvařit sami!

7. srpna 2021 • 06:00

Při příležitosti olympijských her v Japonsku si pojďme přiblížit japonskou gastronomii. O Tokiu je známo, že jsou zde oblíbené korejské restaurace, kterým se říká Yakiniku, kde si jídlo budete muset připravit sami. Jak to tedy v té restauraci vypadá? To se dozvíme od modelky a moderátorky Naomi Adachi, která nám tento gastronomický zážitek nejen ukáže, ale i hezky vysvětlí.

Typ restaurací Yakiniku pochází z Korei, kde si sami grilujete různé druhy masa a zeleniny. Většinou všechny typy těchto restaurací byly vytvořeny pro skupiny lidí či rodiny, které milovaly barbecue, ale neměly si ho kde ugrilovat. Japonci ale tomuto konceptu přidali trochu wasabi a  vymysleli grilování i pro jedince, protože v klasické Yakinikinu restauraci by vás k velkému stolu pro více než 5 lidí nepustili. 

Funguje to tedy tak, že si v restauraci vybere místo, které je opravdu vyhrazené jen pro vás. Jako první co uvidíte bude iPad, kde si vyberete maso a různé přílohy k němu dle své chuti. 

Poté co si vybere z nabídky, objednávka k vám doputuje cobydup. Stačí jen lehce rozpálit gril pomocí dvou tlačítek a už si hezky grilujete. Netrvá to vůbec dlouho a je to skvělé okořenění všedního vaření.

Jako bonus v těchto restauracích bývá, že všechny dresinky či omáčky máte k masu zdarma, a to samé platí i o neomezeném množství nápoje.

Věřili by jste, že za 500 g jídla Naomi zaplatila pouhých 100 korun? Podívejte se na video a přesvědčte se sami!

Další japonské, a to nejen kuchařské zajímavosti najdete  v pořadu Naomi v Japonsku na www.czechteam.cz.

Autor: Kristýna Juřicová