Polévka, která vás v klidu nenechá: Ramen
Obří mísa plná vývaru a nudlí vás nejen zahřeje, ale i potěší vaše chuťové pohárky. Japonské olympijské hry sice končí, jídlo však zůstává a naopak nabírá na popularitě! Kam se tentokrát vydala Naomi na oblíbený ramen v Japonsku? A z čeho se pokrm skládá?
Ramen je pokrm, kterému se dostalo pocty a popularity až v průběhu posledních pár let. Jde o výva, který je intenzivní a silný a doplňuje ho většinou nějaká zelenina, nakládané vejce či nudle.
Ramen se skládá z velice silné pasty, které se říká miso. A co to ta miso pasta vlastně je? Jde o sójové boby s fermentačním činidlem goji a solí, které spolu hezky kvasí ve velkých sudech. Čím déle kvasí, tím tmavší a výraznější pasta je. Říká se, že díky tomu se probouzí umami, což je podle japonců, naše pátá chuť.
Nejvíce oblíbený ramen se jmenuje Akasaka - mori - ten se podává s masem, nakládaným vejcem (ajitama) a nudlemi.
Až jednou tuto polévku ochutnáte, nebudete poté chtít žádnou jinou!
Na další místa v Japonsku, kterými vás provede Naomi, se můžete podívat na www.czechteam.cz či ve stejnojmenné aplikaci.