KONGRES FOR GASTRO & HOTEL: Jak vidí českou gastronomii slavné food blogerky?

27. září 2022 • 11:00
Prezentace klienta • 

KONGRES FOR GASTRO & HOTEL přivítá v panelové diskuzi přední české food blogerky. Čtveřice žen, které se staly hvězdami sociálních sítí i českých kuchyní, budou hovořit o aktuálních trendech gastronomie u nás, ale také poradí podnikům, jak uspět v pohostinství v blízké budoucnosti. Odborný kongres se koná 29. září na výstavišti PVA EXPO PRAHA.

Být úspěšným podnikatelem v gastronomickém světě nikdy nebylo snadné a po covidové pandemii je situace na trhu ještě obtížnější. Přesto se najdou projekty a lidé, kteří svou cílovou skupinu dokáží oslovit, zaujmout a přesvědčit o své jedinečnosti. Své o tom ví slavné české food blogerky Ivana Jindřichová, Kateřina Krebsová, Markéta Pavleje nebo Kristína Nemčková. Jejich kulinářské znalosti a dovednosti dokázaly okouzlit statisíce fanoušků na sociálních sítích a získaly si respekt i mezi odborníky.

Kdo jsou ženy, které se představí v panelové debatě KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL? Ivana Jindřichová (Cat & Cook) je autorkou čtyř kuchařek, která si potrpí na kvalitní jídlo z opravdových surovin. Kateřina Krebsová (Kamvpraze.com) spolu s kolegyní Terezou vytvořila originálního průvodce pražskými podniky. Markéta Pavleje je uznávaná food fotografka, vydavatelka kuchařek a autorka dnes již legendárního blogu Kitchenette a Kristína Nemčková je vítězkou kuchařské reality show Masterchef 2019 (Made by Kristina). Co vnímají jako trendy současné gastronomie? Jaká doporučení mají pro podniky nejen v Praze, ale i v regionech nebo co se bude vařit doma i v restauracích v blízké budoucnosti? To se dozví návštěvníci kongresu.

Autor: www.kongresforgastro.cz"

Tipy a rady odborníků

Kromě setkání s food blogerkami nabídne program kongresu další zajímavé přednášky a workshopy. Jaké kroky chystá Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) v oblasti digitalizace správy cestovního ruchu a snižování administrativní zátěže podnikatelů i obcí, vysvětlí ve své úvodní přednášce „Digitalizace na MMR“ přímo náměstek ministra pro místní rozvoj Jan Fluxa. O perspektivách pro podnikatele na trhu ubytovacích a stravovacích služeb bude mluvit prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek.

O hlavních trendech v gastronomii podle dat z projektu Gastro Index bude hovořit Vladimír Sirotek z Dotykačky ve své přednášce „Gastro Index – vývoj české gastronomie a realita cenových změn“. Nastíní například, jaká je návštěvnost podniků napříč republikou, o kolik se v restauracích doopravdy zdražovalo, jaké jsou odlišnosti u jednotlivých gastro konceptů nebo jak nepřicházet o spropitné.

Udržet si stálé hosty, to je jedním z problémů v oboru. Jak o ně nepřicházet prozradí Vladimír Buťa ze společnosti Mediatel ve své přednášce „Králové lokálu“. Ta se zaměří na lokální vyhledávání na internetu. Přednáška přinese tipy na jednoduché, levné a zároveň velmi důležité kroky pro práci se zákazníky z okolí podniku na Googlu, Facebooku, Seznamu či Instagramu. Jak zjednodušit proces rezervací a ušetřit peníze zákazníkům i hotelům, o tom se zájemci budou moci poradit s odborníky společnosti Profitroom. Více o programu na www.kongresforgastro.cz.