Kam na burger v Praze? Vyzkoušeli jsme 6 restaurací!

27. března 2018 • 00:00

Pečlivě a s láskou připravenému burgeru se jen těžko odolává. Správně křupavá houska, dostatečně propečené maso, čerstvá zelenina a variace surovin, o kterých se nám před několika lety ani nesnilo. To všechno jsme pro vás vyzkoušeli v šesti pražských restauracích, kam jsme zavítali, abychom vyzkoušeli jejich burgery.

Dish {fine burger bistro}

Vinohradská burgrárna je již pár let spojována s nejlepšími burgery, a stala se tak nejvyhlášenější v Praze. Vyrazili jsme otestovat hned tři druhy: klasický Dish burger, Olomouc & Porto, vegetariánský Portobello a potvrdit si, jestli jsou opravdu tak skvělé, jak se o nich říká. Nadýchané opečené bulky jsou vážně perfektní, nejlepší ze všech restaurací, kde jsme burgery ochutnávali. Hovězí dish burger je klasika s jemnou domácí majonézou z pečeného česneku, do které se rádi zakousnete.

Nadšení přišlo s ochutnáním burgeru Olomouc & Porto, ve kterém se táhne rozteklý olomoucký tvarůžek s karamelizovanou cibulí v portském víně  kombinace tradičního sýru a nasládlé cibule je skvělá a dáváme jí maximum bodů. O něco větší pak bylo zklamání z bezmasého burgeru Portobello, který je chuťově nevýrazný a nejvíce v něm dominuje nakládaná cibule. Možná jsme ale měli smůlu na málo marinovaný kousek portobella.

Průměrná cena burgeru: cca 200 Kč

Hodnocení: 8/10

5 receptů na netradiční burgery, se kterými zabodujete

Hovězí dish burger je klasika s jemnou domácí majonézou z pečeného česneku, do které se rádi zakousnete Hovězí dish burger je klasika s jemnou domácí majonézou z pečeného česneku, do které se rádi zakousnete • Autor: F.O.O.D.

 

Tom's Burger

Tři restaurace v Praze a dvě výdejní okénka pro případ, že vás přepadne hlad. Jaké jsou burgery v restauraci Tom's Burger? Zavítali jsme do pobočky v Hybernské ulici, kousek od Náměstí Republiky. Restaurace se specializuje na burgery, ale na výběr je i několik dalších jídel. Ceny jsou příznivé a porce opravdu velké, navíc s možností objednat si XXL verzi. Samotná bulka je měkká a ne moc křupavá, takže se snadno rozmočí po nasáknutí šťávy z masa. Ochutnali jsme Blue Cheese Burger z hovězího masa, které doplňují modrý sýr, slanina, rukola, BBQ omáčka a výborná cibulová marmeláda. Maso by sneslo ještě dvě minuty na grilu a rukola nebyla 100% čerstvá. Ve spojení s měkčí bulkou to pro nás byl lepší oběd, ale rozhodně ne místo, kam bychom se pravidelně vraceli. Plus dáváme za velký výběr burgerů.

Průměrná cena burgeru: 150 Kč

Hodnocení: 6/10

5 tipů, jak připravit ty nejlepší burgery

Naše maso

Řeznictví Naše maso je malé řeznictví v ulici Dlouhá, kde se dveře netrhnou. Není se čemu divit, kromě masa prvotřídní kvality se zde můžete dobře najíst. Nečekejte klasický burger, na který jste zvyklí, tady se podává „česká verze“ v makové housce, s okurkou, cibulí a hovězím masem. Co se týče kvality, rozhodně burger řadíme mezi hlavní favority, a to i z důvodu, že si Naše maso na nic nehraje a vsází na jednoduchost, kterou umí na výbornou. A když už tam budete, dejte si i tatarák nebo domácí granolu.

Průměrná cena burgeru: 115 Kč

Hodnocení: 10/10

Česká verze burgeru z Naše maso v makové housce, s okurkou, cibulí a hovězím masem Česká verze burgeru z Naše maso v makové housce, s okurkou, cibulí a hovězím masem • Autor: F.O.O.D.

 

Café Palanda

Do útulného Café Palanda jsme šli s velkým očekáváním. Konec konců jsme na tuto restauraci dostali hned několik doporučení a nejčastěji převládalo právě slovo „čerstvost“ a „nejlepší housky“, které pro Café Palanda peče pražská rodinná pekárna. Vybírat můžete z 5 burgerů, což je ideální pro všechny, kteří si nedokáží vybrat z často obsáhlejšího menu, než je potřeba zkrátka žádné zbytečnosti. Volba padla na Beef reblachon burger se zrajícím sýrem, který připomíná hermelín, ale nijak zvlášť nezaujal, s polníčkem, majonézou a hovězím masem, které se doslova rozpadalo na jazyku. Za zmínku stojí i pivní cibule, které bychom se mohli ujíst. V nabídce nám trochu chybí možnost vegetariánské volby, ale na požádání vám rádi připraví Serious blue cheese burger bez masa a s portobellem.

Průměrná cena burgeru: jednotná cena 229 Kč

Hodnocení: 9/10

Vegetariánský burger? Zkuste burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem.

Beef reblachon burger z Cafe Palanda se zrajícím sýrem, polníčkem, majonézou a hovězím masem Beef reblachon burger z Cafe Palanda se zrajícím sýrem, polníčkem, majonézou a hovězím masem • Autor: F.O.O.D.

 

Peter's Burger Pub

Restaurace Peter's Burger Pub je příjemným posezením v srdci Karlína. Obsáhlé menu myslí i na českou klasiku v podobě Czechia burgeru se smažákem a okurkou. Náš tip padl na vegetariánský Falafel burger z cizrny, sezamové tahini pasty, hub a řapíku, který není pro každého a bohužel přebil chuť jinak skvělé cizrnové placky. Samotné dochucení by mohlo být výraznější a housky ne tak propečené. Burger je navíc hodně vysoký, takže jsme se ani nepokoušeli jíst ho rukama.

Průměrná cena burgeru: 150 Kč

Hodnocení: 7/10

Recept na hamburger podle Pohlreicha najdete zde. 

Blue Cheese Burger z hovězího masa doplňuje modrý sýr, slanina, rukola, BBQ omáčka a výborná cibulová marmeláda Blue Cheese Burger z hovězího masa doplňuje modrý sýr, slanina, rukola, BBQ omáčka a výborná cibulová marmeláda • Autor: F.O.O.D.
 

 

Bejzment

Bejzment se nachází na Praze 5, kousek od ulice Zborovská a už při vstupu na vás dýchne pravá americká atmosféra. Celý interiér je obložen dřevem, obsluha chodí oblečená v retro stylu 50. let a rozdává obsáhlé jídelní lístky. Prvně se setkáváme s burgerem Eg benedikt a rovnou objednáváme společně s Puld pork burgerem. Jídlo je krásně naservírované, ale jak už jsme se přesvědčili, udělat dobrou housku je hlavní kámen úrazu, a to bohužel i v Bejzmentu. Moc tvrdá kůrka housky se v kombinaci se zastřeným vejcem a holandskou omáčkou jí dost obtížně. Samotný obsah Eg benedikt hodnotíme na výbornou, zatímco Puld pork burger obsahuje na náš vkus až moc kyselých okurek. Trhaná vepřová plec se ukázala jako dokonalá volba a určitě se do Bejzmentu rádi vrátíme vyzkoušet další burgery.

Průměrná cena burgeru: 190 Kč

Hodnocení: 8/10

Domácí hamburger krok za krokem

Udělat dobrou housku je hlavní kámen úrazu Udělat dobrou housku je hlavní kámen úrazu • Autor: F.O.O.D.

 

Autor: Tereza Langmajerová