Jak na meruňky? 6 originálních receptů!

Jak na meruňky? 6 originálních receptů!
Meruňky • Autor: istockphoto
9. září 2017 • 00:00

Nejoblíbenější recepty jsou bublaniny, meruňkové knedlíky i meruňková marmeláda. I když nás nejvíce na meruňkových pokrmech láká jejich sladká chuť, která zraje na konci léta, jsou i zdraví velice prospěšné.

Meruňky pochází z Číny a přes Arménii se rozšířily do Česka. Nyní jsou součástí naší zahrady i kuchyně. Díky jejich konzumaci chrání srdce, regenerují a celkově se věří, že prodlužují život.

 

Meruňkové bonbony

Sladké bonbony můžou sloužit na mlsání, ale i jako dárek pro blízké. Krom toho nemusíte mít výčitky, že si dopřejete něco sladkého, říká se, že mandle a meruňky jsou nejúčinnější potraviny proti rakovině.

Meruňky Meruňky • Autor: istockphoto

Kachní prsa na meruňkách

Kachní prsa jsou sice sušší, ale s meruňkami a rozmarýnem získají plnou navinulou chuť. A s aromatickým kořením jsou meruňky k masu skvělé.

Meruňky Meruňky • Autor: istockphoto

Meruňkové čatní s cibulí

Čatní je název pro omáčky vyrobené z různých surovin, jako jsou zelenina, ovoce a další. Používá se k dochucení jídel a potkat je můžeme hlavně v indické kuchyni. Do meruňkového čatní můžete dodat pořádnou porci mletých mandlí, s nimiž je v perfektním souladu. V takovém případě zkuste snížit obsah zázvoru nebo ho úplně vypusťte.

Meruňky Meruňky • Autor: istockphoto

Crumble s meruňkami

Tento Britský dezert je velice mnohotvárný, ale i tak jednoduchý. Můžete jej připravit ze spousty druhů ovoce a nevadí mu ani mrazení. Trochu vypečené meruňkové šťávy si odložte a zakápněte jí třeba snídaňovou kaši nebo piškoty v nepečeném dortu.

Crumble s meruňkami Crumble s meruňkami • Autor: istockphoto.com

Meruňkové clafoutis

Správný francouzský clafoutis je vlastně nákyp. Aby dostál svému jménu a pověsti, musí být lehounký jako pírko. A k tomu je to nejsnadnější cesta, jak se zbavit sezonního ovoce.

Meruňky Meruňky • Autor: istockphoto

Koláč s medem a meruňkami

Pokud vsadíte na klasiku, která provoní váš byt, tak si zajisté pochutnáte a nikoho nezklamete. 

Meruňky Meruňky • Autor: istockphoto

Autor: F.O.O.D.