Dávejte jídlo do recyklovaných nádob. Jaké jsou nejlepší?

Dávejte jídlo do recyklovaných nádob. Jaké jsou nejlepší?
Autor: BUBU s.r.o.
12. prosince 2023 • 00:00
Prezentace klienta • 

Víte o tom, že Tupperware odstartovala komerční použití plastových nádob do domácností? Ano, je to tak a bylo to již před 70 lety! Tupperware vždy vyvíjelo své produkty tak, aby sloužily dlouhodobě a díky milionům domácích prezentací se společnost snažila o osvětu ve vaření, skladování a také přenášení jídel. V tu dobu bylo ještě daleko ke spotřebnímu „zneužití“ plastových jednorázových obalů. A o ekologii se ještě také moc nemluvilo. Možná i v tomto kontextu má společnost Tupperware stále na mysli ekologii a hledá dlouhodobě udržitelná řešení či technologie.

Jako první jsme začali používat materiál určený pro bezpečný styk s potravinami vyrobený obnovitelným způsobem. Produktová řada ECO+ se vyrábí z použitých plastů. Tyto plasty se už nedají využít jinak a skončily by na skládce nebo ve spalovně. Výrobky ECO+ obsahují až 80 % recyklovaného materiálu, to vše při dodržení standardní kvality výrobků, jejich životnosti a bezpečnosti. Složitým technologickým procesem, za pomoci pyrolýzy (zahřívání materiálů na zvýšené teploty bez kyslíku, aby se rozbily chemické vazby v jeho molekulách a dostaly se na molekulární úroveň) se vyrobí tzv. kruhový polymer, tedy stavební kámen nových výrobků. S každým KG. certifikovaného kruhového polymeru „odvezeme“ cca. 1,5 kg komunálního směsného plastového odpadu mimo životní prostředí a vyhneme se 2 kg emisí CO2.

Autor: BUBU s.r.o."

Ano uznáváme, ekologie něco stojí… Bylo by jednodušší vytěžit další množství ropy a vyrobit plastové výrobky. Je potřeba ale přijmout odpovědnost a začít se chovat jinak! Musíme-li svážet a třídit odpad, takto získaný materiál pracně čistit a transformovat ho do nových výrobků, musí se to zákonitě odrazit v ceně výrobků. Možná se ale přeci jen chceme na konci svého života podívat našim dětem do očí.

Tupperware Bohemia nabízí široký sortiment výrobků Tupperware právě z těchto pokrokových materiálů a pevně věříme, že se tato nabídka bude i nadále rozšiřovat.