Coffee Source: Vezměte za stylovou kliku z páky od kávovaru a vstupte do kavárny nového tisíciletí

Video se připravuje ...
8. října 2019 • 00:00

V nových prostorách v pražských Vršovicích, jen kousek od původní provozovny, najdete novou kavárnu Coffee Source s ultra moderním espresso barem, který v Česku nemá obdoby. Kromě toho, že si tu vynikající kávu vychutnáte v úžasném prostředí, můžete si ji odnést i domů. Mají tu totiž také vlastní obchod.

Navštivte revoluční vršovickou kavárnu, ochutnejte další skvost třetí kavárenské vlny a zjistěte, čím je legendární Coffee Source výjimečný. Pořadem Na mlýnku vás provede vloger, barista a spoluzakladatel pražírny Candycane Jaroslav Slámečka.

Historie pražírny Coffee Source sahá do roku 2003, kdy se současní majitelé po návratu ze zahraničí, frustrovaní nedostatkem dobré kávy v Čechách, rozhodli situaci změnit. Začali dovozem kávy z malé italské pražírny a distribucí špičkových italských kávovarů. O čtyři roky později si pořídili vlastní pražící zařízení a od té doby mají plnou kontrolu nad procesem výroby kávy, kterou dnes nakupují v přístavech, ale i přímo na plantážích. Postupem času se stali jednou z předních českých pražíren se zvučným jménem.

Návštěva kavárny otevřené na jaře v nových prostorách na Francouzské ulici s číslem 106 je skutečným zážitkem. Na první pohled zaujme futuristický modbar. Ten umožňuje vytvořit z baru symbol dokonalého minimalismu. Všechno, co je k přípravě kávy potřeba, je nad barem, samotná technologie je ukryta pod ním, aby prostor působil čistě. Zákazník tak má navíc přípravu kávy přímo na očích. 

Dominantou prosvětleného moderního prostoru je sypač kávy, který ke Coffee Source patří od prvního dne. „Často měníme kávu na mlýnku a máme vždy několik druhů kávy, kterou si zákazníci mohou koupit na váhu. Coffee House Prague je showroom toho, co distribuujeme, i toho, co si můžete dát přímo tady na baru,“ dozvíte se ve videu. Coffee Source totiž funguje také jako obchod s kávovým vybavením, profesionálním i takovým, se kterým si připravíte dokonalou kávu v pohodlí domova.

Naleznete zde také ty nejlepší kávy na světě. Poznáte je podle plechovek označených speciální červenou samolepkou s kapingovým skóre, které prozradí, že se jedná skutečně o ty nejzajímavější kávy vůbec. Své know-how předává Coffee Source prostřednictvím školení personálu kaváren a restaurací, ale i na degustacích káv neboli cuppingu (od slova cup= angl. hrnek). Uspokojit v Coffee House Prague samozřejmě můžete i své chutě. K zakousnutí nabízejí rozpékané křupavé croissanty, nadýchané české buchty i celou řadu vynikajících dortů a koláčů nejen z příbramské cukrárny Upekla. Podívejte se na video v úvodu článku a nechte se okouzlit atmosférou jedné z nejmodernějších kaváren v Praze.

Navštivte s pořadem Na mlýnku také další vršovické eso. Podívejte se, jak to vypadá v Café Jen, kde vládnou ženy >>>

Autor: Redakce