Chřestová sezóna je tady! Jaké benefity má česká superpotravina?

Chřestová sezóna je tady! Jaké benefity má česká superpotravina?
Autor: VELKÁ PECKA s.r.o.
23. dubna 2024 • 00:15
Prezentace klienta • 

 Rohlík.cz, největší tuzemský e-shop s potravinami, je průkopníkem v nabídce tradičního lokálního chřestu. Ten se stal oblíbeným mezi zákazníky zejména v Praze a velkých městech. Společnost slibuje udržení ceny chřestu na stejné úrovni jako loni a pro své zákazníky si rezervuje výběr těch nejlepších kousků přímo z farem Český chřest a Chřest z Moravy. Víte, jaké zdravotní benefity konzumace chřestu přináší?

Online prodejce známý svým přístupem k lokálním potravinám opět představuje svým zákazníkům unikátní sortiment chřestu z domácích českých a moravských polí. Díky dlouholeté spolupráci s českými pěstiteli může jako první na trhu nabídnout ekologické bílé a zelené varianty této lahodné plodiny.

Autor: VELKÁ PECKA s.r.o."

Chřest putuje ze zemědělských usedlostí přímo na stůl zákazníka během pouhých šesti hodin od sklizně, což zaručuje jeho čerstvost a vynikající kvalitu. „Spolupráce s lokálními farmáři je zkrátka v DNA Rohlíku. Dlouhodobě podporujeme lokální pěstitele, důležitá je pro nás jejich prosperita i stabilní odbyt. S farmáři spolupracujeme napřímo, což má za následek nejčerstvější suroviny i lepší cenu pro zákazníka,” komentuje spolupráci s farmou Český chřest CEO Rohlíku Martin Beháň s tím, že právě tuzemský chřest je vlajkovou lodí celé spolupráce Rohlíku s lokálními farmáři. „Naši zákazníci se na sezónu chřestu celý rok těší, je to takový gurmánský svátek a má své milovníky. My jsme na velký zájem připraveni, a i když sezóna chřestu trvá jen pár týdnů, rozhodně si ho s našimi zákazníky chceme užít,“ dodává.

Kromě gurmánského zážitku se s chřestem můžete těšit také na zdravotní benefity, jako je:

  • Podpora imunity
    Chřest obsahuje významné množství vitamínu C, který je známý svou schopností posilovat imunitní systém. Pravidelná konzumace chřestu může pomoct tělu lépe bojovat proti infekcím a chorobám.
  • Zdraví kostí
    Díky vysokému obsahu vitamínu K je chřest také prospěšný pro zdraví kostí. Vitamín K je nezbytný pro tvorbu osteokalcinu, proteinu nezbytného pro zdravé kosti. Pravidelná konzumace chřestu může pomoct snížit riziko osteoporózy a jiných onemocnění spojených se ztrátou kostní hmoty.
  • Podpora trávení
    Chřest obsahuje vlákninu, která je důležitá pro správnou funkci trávicího systému. Vláknina pomáhá stimulovat střeva a podporuje pravidelnou stolici. Pravidelná konzumace chřestu může pomoct předcházet zažívacím potížím, jako je zácpa nebo průjem.
  • Antioxidační vlastnosti
    Chřest obsahuje antioxidanty, jako je například kyselina ferulová, které pomáhají chránit buňky před poškozením volnými radikály. Antioxidanty můžou také pomoct snížit záněty v těle a přispívat k celkovému zdraví.
  • Podpora metabolismu
    Díky obsahu vápníku a hořčíku má chřest pozitivní vliv na metabolismus a látkovou výměnu. Pravidelná konzumace chřestu může pomoct urychlit metabolismus a podpořit hubnutí. Antioxidanty obsažené v chřestu můžou také pomoct detoxikovat tělo a podporovat jeho přirozenou schopnost spalovat tuky.

Rohlík.cz zůstává věrný svému cíli podporovat lokální farmáře a nabízet svým zákazníkům kvalitní a čerstvé potraviny. S chřestem z českých a moravských polí máte jistotu nejen lahodného zážitku, ale také podporujete domácí produkci a péči o zdraví své rodiny. Navíc si můžete být jisti, že ho na Rohlík.cz pořídíte za stejnou cenu jako v minulém roce.

Autor: VELKÁ PECKA s.r.o."