Bzenecký ocet doladí chutě každého pokrmu

Bzenecký ocet je tu s vámi již 100 let. Jak čas plynul, stával se Bzenecký ocet stále oblíbenějším dochucovadlem pokrmů a nakládaných dobrot. V současné době Bzenecká octárna vyrábí hned několik druhů octa. Víte, jaký druh octa vám skvěle dochutí jídlo a jaký byste měli přidat do nakládaných okurek? Vyzkoušejte postupně všechny octy a najděte mezi nimi své favority!
Tradiční lihové octy pro zavařování a vaření
Bzenecká octárna se na lihový ocet specializuje. Je chuťově jedinečný, obsahuje totiž voňavou bylinku estragon a karamel. Ty významně ovlivní chuť nálevu pro veškerou zeleninu, houby, kyselé rybičky i tolik populární utopence, lihový ocet tak dodá nakládaným a zavařeným dobrotám nezaměnitelnou chuť. Zároveň zakonzervuje obsah sklenic a zabrání množení nežádoucích bakterií. Bzenecký lihový ocet také doplní chuť zabijačkových pochoutek, například tlačenky a jitrnice.
Moderní ovocné octy
Bzenecké ovocné octy slouží k dochucování teplé i studené kuchyně. Přidejte ovocné octy do majonéz, dresinků nebo salátů a zvýrazněte chuť svých oblíbených jídel.
Ocet s chutí bylinek
Specialitou na ochucení salátů je ocet s chutí bylinek. Rozmíchejte tento voňavý ocet s olivovým olejem a špetkou cukru a zalijte jím zeleninový salát.
Jablečný vinný ocet
Jablečný ocet je nejen skvělé dochucovadlo, ale prospívá i vašemu zdraví. Přidávejte ho pravidelně do salátů a zeleninových pokrmů.
Vinný ocet z bílého vína
Nezaměnitelnou chuť dodá jídlům bílý vinný ocet. Vyladíte s ním středomořské pokrmy, ovocné saláty a zeleninu.
Vinný ocet z červeného vína
Červený ocet využijete do všech pokrmů, které vás jen napadnou. Můžete je používat při
nakládání masa, dochucení omáček i polévek, k přípravě salátové zálivky vinaigrette, k výrobě domácí majonézy. Kvalita červeného octa odpovídá jedinečné kvalitě vína, ze kterého se vyrábí.
Balsamico ocet z Modeny
Balsamico ocet má nasládlou chuť s kořenitým nádechem, který oceníte v salátech, sýrech nebo oblíbeném italském caprese. Vyrábí se od počátku 17. století v italském městě Modena za přísných pravidel podle tradiční receptury.
Balsamico Crema (glazé)
Sladkým Glazé se silnou vůní ozdobíte a doladíte sladkokyselou chutí teplé a studené pokrmy, dezerty a zmrzliny.
Vyzkoušejte některý z více než 100 moderních i tradičních receptů s octovými dochucovadly ze Bzence a zpracujte úrodu ze své zahrádky do zavařovacích sklenic. Produkty z Bzenecké octárny doladí chutě Vaší kuchyně!