Bzenecký ocet doladí chutě každého pokrmu

Bzenecký ocet doladí chutě každého pokrmu
Autor: Burg Ocet s.r.o.
30. července 2021 • 00:15
Prezentace klienta • 

Bzenecký ocet je tu s vámi již 100 let. Jak čas plynul, stával se Bzenecký ocet stále oblíbenějším dochucovadlem pokrmů a nakládaných dobrot. V současné době Bzenecká octárna vyrábí hned několik druhů octa. Víte, jaký druh octa vám skvěle dochutí jídlo a jaký byste měli přidat do nakládaných okurek? Vyzkoušejte postupně všechny octy a najděte mezi nimi své favority!

Tradiční lihové octy pro zavařování a vaření

Bzenecká octárna se na lihový ocet specializuje. Je chuťově jedinečný, obsahuje totiž voňavou bylinku estragon a karamel. Ty významně ovlivní chuť nálevu pro veškerou zeleninu, houby, kyselé rybičky i tolik populární utopence, lihový ocet tak dodá nakládaným a zavařeným dobrotám nezaměnitelnou chuť. Zároveň zakonzervuje obsah sklenic a zabrání množení nežádoucích bakterií. Bzenecký lihový ocet také doplní chuť zabijačkových pochoutek, například tlačenky a jitrnice.

Moderní ovocné octy

Bzenecké ovocné octy slouží k dochucování teplé i studené kuchyně. Přidejte ovocné octy do majonéz, dresinků nebo salátů a zvýrazněte chuť svých oblíbených jídel.

Ocet s chutí bylinek

Specialitou na ochucení salátů je ocet s chutí bylinek. Rozmíchejte tento voňavý ocet s olivovým olejem a špetkou cukru a zalijte jím zeleninový salát.

Jablečný vinný ocet

Jablečný ocet je nejen skvělé dochucovadlo, ale prospívá i vašemu zdraví. Přidávejte ho pravidelně do salátů a zeleninových pokrmů.

Vinný ocet z bílého vína

Nezaměnitelnou chuť dodá jídlům bílý vinný ocet. Vyladíte s ním středomořské pokrmy, ovocné saláty a zeleninu.

Vinný ocet z červeného vína

Červený ocet využijete do všech pokrmů, které vás jen napadnou. Můžete je používat při

nakládání masa, dochucení omáček i polévek, k přípravě salátové zálivky vinaigrette, k výrobě domácí majonézy. Kvalita červeného octa odpovídá jedinečné kvalitě vína, ze kterého se vyrábí.

Balsamico ocet z Modeny

Balsamico ocet má nasládlou chuť s kořenitým nádechem, který oceníte v salátech, sýrech nebo oblíbeném italském caprese. Vyrábí se od počátku 17. století v italském městě Modena za přísných pravidel podle tradiční receptury.

Autor: Burg Ocet s.r.o."

Balsamico Crema (glazé)

Sladkým Glazé se silnou vůní ozdobíte a doladíte sladkokyselou chutí teplé a studené pokrmy, dezerty a zmrzliny.

Vyzkoušejte některý z více než 100 moderních i tradičních receptů s octovými dochucovadly ze Bzence a zpracujte úrodu ze své zahrádky do zavařovacích sklenic. Produkty z Bzenecké octárny doladí chutě Vaší kuchyně!