10 nejlepších gastro profilů na Instagramu, které letos musíte sledovat!

4. března 2023 • 00:00

Rok 2023 je v plném proudu a vy stále hledáte inspiraci, co vařit? Nemůžete najít to své pravé, kde každý den najdete odpověď na palčivou otázku: Co dneska bude k jídlu? Vrhli jsme se za vás do bouřlivých vod Instagramu a vybrali deset profilů, které opravdu stojí za sledování.

David v kuchyni

Začneme „instagramovým jednorožcem“, který si na nic nehraje. Profil Davida ukazuje klasické rychlé recepty, které zvládnete připravit i bez vybraných surovin. Také se zaměřuje na kuchařské vychytávky, jenž značně usnadní a urychlí každodenní vaření.

Video se připravuje ...

Bohynekuchyne

Kdo by nechtěl být bohyní? Tento profil vám pomůže se jí stát. Je vidět, že je připravován s láskou a na první pohled láká k pozvednutí vařečky.

Skromné jídlo

I za málo peněz se dá udělat hodně muziky. Profil skromne.jidlo sice šetří vaši peněženku, ale rozhodně vás nepřipraví o barvité a chutné recepty.

Na skok v kuchyni

Romana si uvědomila, že láska prochází žaludkem a jíme také očima. Její profil nabízí nádherné fotky s recepty, které vám nezaberou moc času. Díky návodným videím, kde vás přípravou provede krok za krokem, máte úspěch zaručen. Nebude to jen na skok v kuchyni, vy jí doslova protančíte.

Video se připravuje ...

Cooking with Šůša 

Zdravě, ale chutně? Nic se nemá přehánět! Na tomto profilu najdete ideální balanc receptů, kde si vybere úplně každý. Je libo zdravý salátek, nebo naopak pořádně vydatný oběd? Tak to jste tu správně. Není však zapomenuto ani na milovníky sladkého.

Zásadně zdravě

Jídlo má být hlavně zábava! I když je zdravé, musíte si jeho přípravy, a hlavně poté u stolu, užít trochu té legrace. Jak se se nebrat moc vážně, a přitom se stravovat zdravě, se dozvíte na tomto profilu.

Cuketka

Kdo by neznal pana Cuketku? Jeho recepty jsou osvědčené, na nic si nehrají a skvěle chutnají. Tento profil vám vytrhne trn z paty při každodenním vaření.

Bududub

Petra Burianová o sobě sama napsala „Krásu hledám v obyčejné každodennosti, která je pro mě vlastně neobyčejná. Mám ráda obyčejné skromné lidi, kteří hodně umí a málo o sobě mluví. To jsou pro mě ty pravé celebrity.“ A takové jsou i její recepty. Nádherné, skromné a přitom jsou to hvězdy v gastronomickém světe.

Máma v kuchyni

Patříte mezi zaměstnané rodiče a nechcete svým dětem servírovat polotovary? Nebo prostě jen neradi vaříte složitá jídla? Máma v kuchyni vám s těmito problémy pomůže a už nikdy nebudete v obchodních domech sahat do pultů s nápisem „Stačí ohřát“.

Láska na první lžičce

Nemužeme to nechat bez sladké tečky. Pro milovníky pečení jsme vybrali profil, který je dle slov své majitelky: „Vypečenej profil jedný mámy, poctivě kořeněnej obří porcí lásky, provoněnej tím nejsladším nadšením".

Autor: TR