Víkend plný chutí: Objevte nejlepší gastro zážitky v Praze, na Moravě a v Mederu

30. listopadu 2023 • 00:00
Prezentace klienta • 

Víkendový únik je cesta kulinářských objevů, od historických uliček Prahy přes Moravu až na Slovensko. Každé jídlo je novým dobrodružstvím chutí a tradic. Připravte se na to, že vaše chuťové buňky budou o víkendu plně zaměstnány!

Víkendový Gastro Zážitek v Praze

Praha, s bohatou historií, je známá svou rozmanitou a živou gastronomií, ovlivněnou celou střední Evropou. Město nabízí od tradičních českých hospod až po moderní gourmet restaurace, představující různé chutě od masových pokrmů po lehké speciality. Každá pražská čtvrť má svůj jedinečný kulinářský charakter, odrážející její historii a kulturu.

Autor: Bc. Václav Brynda"

Brasileiro Slovanský dům

Restaurace Brasileiro Slovanský dům je brazilská churrasco-rodízio restaurace, kde passadores de carne podávají maso přímo z špízu na talíře hostů. Nabízí grilované maso amerických býků, doplněné salátovým bufetem s mořskými plody, sushi, polévkami a přílohami. V Brasileiru platí hosté jednu cenu a mohou jíst neomezeně, podle konceptu "all-you-can-eat".

Jak si užít tuto restauraci a na co si dát pozor

Restaurace, jak již bylo napsáno výše, funguje tak, že se usadíte ke stolu a maso Vám servis nosí na špízové špejli. Vy máte na stole papírek, kde je na jedné straně ČERVENÉ a na druhé straně ZELENÉ KOLEČKO. Znamená to, že pokud máte otočené zelené kolečko, servis vám bude nabízet maco, opačně pak pokud máte červené kolečko, tak si dáváte “oddych”. 

Z listku si akorát vybíráte tedy nápoje a jídlo máte veškeré v ceně. Cena za osobu po 18:00 je 1195 Kč. Pro Vaší představu, za 0,4 l Plzně zaplatíte 75 Kč

Doporučení na závěr: My dáváme tuto restauraci zpravidla jako dárek k narozeninám, nebo aktuálně k Vánocům. Výhodou je, že můžete zakoupit kartičku s nabitými penězi. Často se nabijí 2000 Kč, protože za každou tisíci-korunu dostanete 100 kč jako bonus. Tedy se jedná o pokrytí skoro celé večeře pro dva. Navíc pak doporučujeme známým i tuto webovou stránku na ubytování

A co večer? 

Pokud pro vás den večeří nekončí a chcete si užít skleničku něčeho dobrého i více večer za nás nejvíce asi můžeme v poslední době doporučit Sky-bar v Tančícím domě a pokud byste chtěli spíše víno, tak zkuste koncept na břehu rhony. Koncept spočívá v tom, že si sami naléváte víno z “ledničky” a píšete si pouze čárky na deci vína, které zaplatíte až u východu. 

odbočka - Oblékání do Lepších Restaurací: Dress Code a Etiketa

Základní pravidla dress code

Při návštěvě “lepších” restaurací je důležité vzít v úvahu dress code, který může být od ležérního až po formální. Obecně platí, že by se měli muži vyhnout sportovnímu oblečení jako jsou trička s velkými potisky, kraťasy a tenisky. Elegantní košile, chino kalhoty nebo dokonce oblek jsou bezpečnou volbou. Pro ženy jsou ideální šaty, sukně nebo elegantní kalhoty společně s hezkou blůzou. Důležité je se vyhnout příliš odvážným nebo neformálním kouskům oblečení.

Přizpůsobení sezóně a příležitosti

Rovněž je třeba zvážit sezónu a specifickou příležitost. V letních měsících mohou být přijatelné lehčí materiály a světlejší barvy, zatímco v zimě jsou vhodné tmavší odstíny a teplejší materiály. Při speciálních příležitostech jako jsou výročí nebo obchodní večeře je vhodné zvolit formálnější oblečení. Vždy je však důležité cítit se pohodlně a v oblečení, které odpovídá vašemu osobnímu stylu. Celý článek o dress-codu si můžete prohlédnout zde, od firmy Sikorashop, který je významným prodejcem například kožených peněženek. 

Co bychom doporučili na Moravě? 

Hraje vám v uších “Je pátek a mám toho dost … přede mnou je Pálava”? tak tato část článku bude právě o ni. Opět v článek je koncipován, jak si užít Moravu na víkend a kam zajet. Narovinu Morava je úžasná a psal jsem o ní už mnohokrát, například zde, kde najdete ideální výlety i hlavně na kola. Nicméně tato část bude hlavně o Valtice. 

Autor: Bc. Václav Brynda"

Salón vína - Valtice

Pokud bude ve Valticích a ideálně bez dětí a domácích mazlíčků zamiřte právě do salónu vína. Jedná se o sklep přímo na zámku, kde jsou seskupeny ty nejlepší vína z Čech a Moravy. Salón funguje tak, že si zaplatíte vstup (599 kč/osobu) a můžete po dobu dvou hodin degustovat všechny vína, které se ve sklepě nachází.  U vstupu dostanete i katalog, do kterého si můžete zapisovat Vaše chutě a Vaše priority. 

Proč Velký Meder

Slovensko je pro nás stále "nedoceněné". Jedním z navštívených míst je Velký Meder, městečko s více než 900letou historií, oblíbené pro lázeňství, turistiku a přírodní krásy. Je známé termálními lázněmi Thermal Corvinus a nabízí i další atrakce, včetně sbírky předmětů místních sedláků. Okolí města láká přírodními oblastmi jako Číčovské mrtvé rameno nebo Dropie.

Ubytování najít zde není úplně to pravé ořechové. My využili tento server, díky kterému jsem si mohli vybrat a užít si tam víkend na maximum

Reštaurácia Château Amade, Vrákúň

Reštaurácia Château Amade ve Vrákúni, blízko Velkého Mederu, nabízí kulinářský zážitek v elegantním prostředí. Je součástí hotelu Amade Chateau a poskytuje různorodé pokrmy včetně kávových, evropských a maďarských specialit. Restaurace je otevřena na snídaně, obědy, večeře a nápoje. Adresa: Dvojrad 333 Hotel Amade Chateau, Vrákúň 930 25, Slovensko.