Potraviny a kosmetické produkty: jaké komponenty pomáhají v boji proti akné?

Potraviny a kosmetické produkty: jaké komponenty pomáhají v boji proti akné?
Autor: La MakeUp Sp. z o.o.
14. září 2023 • 00:00
Prezentace klienta • 

Každá žena chce vypadat krásně a stav pleti hraje důležitou roli. Pro udržení krásy pleti je obvykle v arzenálu obrovské množství produktů: tonika, krémy, čisticí prostředky, nejlepší přípravky na akné - pleťové vody, masky, séra, ale i různé procedury a domácí recepty pro vaši krásu.

Ukazuje se, že nejužitečnější komponenty pro pokožku obličeje se skrývají nejen ve sklenicích a tubách s účinnou kosmetikou, kterou si můžete objednat na webových stránkách Makeup.cz, ale i v naší lednici. O tom, co musíte zařadit do jídelníčku a jaké kosmetické přípravky zvolit, abyste se mohli zbavit akné, pigmentových skvrn a dalších kožních problémů, se dozvíte v našem článku. 

Kůže je největším orgánem našeho těla. Plní mnoho funkcí, zejména vytváří bariéru proti negativním vnějším účinkům a brání pronikání škodlivých mikrobů. Kromě toho pokožka absorbuje prospěšné látky a odstraňuje škodlivé produkty metabolismu. Často se však potykáme s různými kožními problémy jako je akné, rosacea, pigmentové skvrny, ochablost atd. Jak tomu efektivně zabránit? Zdravá výživa a korejská kosmetika se s těmi úkoly dokonale vyrovná, protože obsahuje přírodní komponenty a má klinicky potvrzený účinek.

Jaké látky naše pokožka nejvíce potřebuje?

Krásná, pružná, elastická pokožka je výsledkem “práce” celého komplexu prvků. Nejlepší přípravky na akné by měly obsahovat ty nejzákladnější:

Proteiny. Udržují tonus pleti a zýrazňují ovál obličeje a také jsou zodpovědné za rychlejší regeneraci. Pokud hledáte způsob, jak se zbavit akné, meli byste obrátit pozornost na proteiny. Při nedostatku bílkovin se rány po akné a jiná zranění hojí extrémně pomalu. 

Do bílkovinných produktů můžeme zařadit křepelčí a slepičí vejce, hovězí játra, bílé maso - všechny tyto produkty jsou nezbytné pro tvorbu a obnovu buněk. Maso a játra zase obohacují tělo o železo, selen, zinek a měď. Jejich nedostatek v těle se projevuje vypadáváním vlasů, lámavostí nehtů a ochablostí pleti.

Mastné kyseliny. Jsou zodpovědné za hladkost pokožky, stejně jako její zdravou a atraktivní barvu. Mastné kyseliny také pomáhají tělu absorbovat vitamín A z potravin, který hraje klíčovou roli při obnově pokožky.

Nerafinované rostlinné oleje obsahují esenciální mastné kyseliny, které ovlivňují tvorbu membrán kožních buněk. Rozhodně víte, že suchá kůže je nejvíce náchylná ke stárnutí. Olivový olej je zdrojem mastných kyselin, které ovlivňují obnovu kožních buněk, vstřebávání vitamínů rozpustných v tucích. 

Nejlepší přípravek na akné s olivovým olejem - Olive Oil Cream Light Formula 

Vitamín C. Zodpovědný za syntézu kolagenu v buňkách. Spolu s elastinem a kyselinou hyaluronovou tato látka chrání před nadměrnou ztrátou vlhkosti, což je velmi důležité. 

Nejlepší přípravek na akné s vitamínem C - La Roche-Posay Retinol B3 Pure Retinol Serum 

Antioxidanty. Vitamíny E a PP chrání pokožku před škodlivými účinky volných radikálů, agresivními podmínkami vnějšího prostředí a vytvářejí bariéru proti škodlivému ultrafialovému záření.