Na sluníčku uzrálé?

27. listopadu 2023 • 00:00
Prezentace klienta • 

Co se vám vybaví jako první z druhů zeleniny, když si vzpomenete na teplé slunečné dny? Jsou to okurky, rajčata nebo třeba cukety? Jistě to všichni, co pěstujeme zeleninu na zahrádce nebo v květináčích, známe. S druhou půlkou léta přichází na řadu mimo jiné i sklízení rajčat a že se jich někdy urodí opravdu hojné množství.

V receptech se můžeme nechat inspirovat jižními státy, ať už si rajčata přidáme do zapečených pokrmů, připravíme si omáčku k těstovinám nebo si uvaříme třeba domácí sugo na pizzu. Naše babičky měly v oblibě i džem z rajských jablíček a nebo domácí kečup. 

Na přípravu domácího kečupu existuje celá řada receptů, někdo si dokonce pro ještě sladší chuť a hustší konzistenci přidává i jablka. Záleží také na dochucení kečupu, ke kterému je potřeba ocet, cibule, cukr, sůl a podle chuti každého z nás i směs koření. Samozřejmě, jedná se o složitější proces a také o čas strávený v kuchyni. Věříme, že mnohé hospodyňky ocení, když tento čas pro přípravu domácího kečupu budou moci strávit buď s rodinou, přáteli a nebo jen sami se sebou. V tomto případě sáhněte po tradičním rajčatovém kečupu Kand, který se u nás v České republice vyrábí už přes 50 let. Receptura je tradiční a za více jak půl století je stále stejná. Obsahuje vysoké množství zralých rajčat a pouze základní přísady, které do pravého kečupu opravdu patří. Bez obav můžete zůstat i s ohledem na chemické konzervanty a škroby, ty totiž v rajčatovém kečupu Kand nenaleznete. Co tedy do pravého kečupu skutečně patří? Jsou to zralá rajčata, ocet, cukr, hořčičné semínko, sůl, troška oleje a koření.

Protože si někdo raději pochutná na sladších pochutinách a jiný zase na těch ostřejších, můžete si vybrat hned ze třech základních variant extra rajčatových kečupů Kand – jemný sladký kečup, kečup s chilli a kečup s česnekem. Nyní k dostání v novém designu.

Autor: kand.cz"

Jestliže máte doma mimo jiné i malé strávníky, pak je jistě potěší menší balení kečupu, jehož receptura byla vyvinuta právě pro dětská bříška. Obsahuje totiž méně cukru a soli a naopak je obohacen o vápník a značnou porci sladkých rajčat. Malým strávníkům bude jistě sympatický. Samy děti si ho totiž pojmenovaly po svém a to Kepuč. Z obchodů ho můžete znát jako ten malý kečup s Hurvínkem, který už brzy v regálech obchodů vystřídá nový dětský motiv navržený přesně z pohledu malých strávníků. Schválně, jestli uhodnete, s čím děti jedí Kepuč nejčastěji?  

Ať už domácí nebo kupované kečupy se hodí ke grilování, ale i k jiným druhům pokrmů po celý rok. Pokud byste zatoužili po změně, doplňte si zásobu kečupů také o klasické české hořčice. Jednou ze stálic na českém trhu je už více jak  70 let hořčice Malva. Těší se velké oblibě právě pro svou stálou chuť. Vybírat můžete z nabídky několika velikostních balení a to ve skle a nebo v tradičním plastovém kelímku. 

Autor: kand.cz"