Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!

21. října 2023 • 00:15

U nás jsme hrdí na svíčkovou nebo vepřo-knedlo-zelo, sousední Rakousko je vyhlášené dozlatova usmaženým vídeňským řízkem z telecího masa, a kdybyste se vydali do Řecka, nejspíš vám nabídnou svoji tradiční musaku. Každá země má jedno nebo i více jídel, která jsou pro ni ta NEJ. Otestujte si v našem kvízu, nakolik znáte národní speciality z různých zemí světa.

Jako národní jídlo je označován pokrm, který je silně spjat s konkrétní zemí. Někde to je jen jedna specialita, jsou ale země, kde jich mají celou řadu a je těžké vybrat jen tu jedinou. Česká republika je typickým příkladem. Těžko si představit klasickou českou hospodu, ve které nenajdete na jídelním lístku vepřo-knedlo-zelo, svíčkovou, smažený řízek nebo guláš. I když většina z těchto jídel vlastně česká není, vzali jsme si je za svá a nedáme na ně dopustit. Zkrátka k nám patří a je těžké mezi nimi najít abslutního vítěze.

Umíte uvařit svíčkovou?>>>

Video se připravuje ...

Pojďte s námi trochu procestovat gastronomickou mapu světa. Jestlipak dokážete přiřadit k vybraným zemím jejich národní jídla? 

Otestujte si v našem kvízu, jaké jsou vaše znalosti>>>

K české kuchyni patří i karlovarský knedlík>>>

Video se připravuje ...

Autor: AK