Diváci TV Paprika uvidí nově kulinářský pořad Hezky česky s Vendy a Adamem

16. října 2018 • 00:00
Prezentace klienta • 

Od října tohoto roku mohou diváci stanice TV Paprika sledovat lokální produkci věnovanou především českým divákům. V pořadu Hezky česky s Vendy – Vendulou Špetlíkovou a Adamem Novotným se budou moci těšit všichni, kdo milují tradiční kuchyni, na známé recepty v časově efektivních a chuťově dokonalých variacích. Show se vysílá od 1. října a fanoušci vaření ji budou moci sledovat každý pracovní den ve 20 hodin večer.

„Televizní pořad Hezky česky s Vendy a Adamem, má celkem 20 dílů. V každém díle jsme s Adamem Novotným připravili dva pokrmy - hlavní jídlo a dezert. Takže si přijdou na své milovníci slaných i sladkých pokrmů. Celkem jsme společně připravili 40 dobrot. Diváci se mohou těšit třeba na pečínku na jablkách, ovocný dort, babiččin mřížkový koláč, minidezerty, špagety, rolky, špízy, ale i na žemlovku, nebo koprovku,“ uvádí Vendula Špetlíková, moderátorka kulinářského pořadu a autorka kuchařky Recepty na spokojený život. „Když jsem vymýšlela co vlastně divákům ukázat za recepty, tak mě přivedl na myšlenku Adam: „Vendy, musí to být jednoduché, rychlé, abych to zvládl i já, když moc neumím vařit. A to aby to bylo dobré, toho se u tebe nebojím, ty vždy vykouzlíš neuvěřitelnou dobrotu!“. Výsledkem tedy jsou jídla, která zvládne uvařit, nebo upéct úplně každý. Věřím, že některé recepty se zařadí u diváků do těch oblíbených a často využívaných. Nečekejte u mě v kuchyni žádné překvapení, stačí jen otevřít lednici, špíz a můžeme společně začít vařit,“ dodává Vendula Špetlíková.

Pořad hezky česky je založen na představení jednoduchých, rychlých pokrmů ze snadno dostupných ingrediencí. Jedná se o takové recepty, které nevyžadují dlouhé objíždění různých obchodů a pracné shánění neobvyklých suroviny. Naopak recepty jsou složeny z ingrediencí, které má každý doma ve spíži, nebo lednici. A pokud ne, tak je koupí kdekoli, i v malém obchůdku na vesnici.

Vyzkoušejte recepty z pořadu Hezky Česky

Autor: TV Paprika"

PERNÍKOVÉ MUFFINY

Ingredience

2 hrnky (250 ml) polohrubé mouky

¾ hrnku cukru krupice

2 lžíce holandského kakaa

1 smetana (250 ml)

1 ks vejce

1 kypřící prášek do perníku

Postup

Všechny ingredience vložíme do misky a umixujeme v hladké těsto, které nalijeme do muffinových formiček asi 0,5 -1 cm pod okraj. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Čas pečení neuvádím, protože je odvozen od velikosti muffinů, takže je potřeba před vytažením z trouby zkusit špejlí, zda jsou již muffinky upečené.

Autor: TV Paprika"

PEČÍNKA NA JABLKÁCH S PEČENÝM BRAMBOREM

Ingredience

600 g vepřového bůčku

2 velká jablka

2 velké cibule

3 bobkové listy

2 lžičky tymiánu

300 ml světlého piva

300 ml vývaru (bujónu)

2 lžíce oleje

Sušený česnek

Sůl

Pepř

Postup

Bůček umyjeme, nakrájíme si 4 porce, osušíme a ostrým nožem nakrojíme do kůže proužky. Osolíme, opepříme a na pánvi s olejem zprudka orestujeme všechny čtyři strany každé porce. Poté přendáme do pekáče.

Na maso nakrájíme na úzké měsíčky jablíčka, na půlkolečka cibuli, přidáme bobkový list a posypeme česnekem a tymiánem. Nakonec vše zalijeme pivem a vývarem. Pekáč přiklopíme a pečeme asi hodinu v předehřáté troubě na 200°C. Potom bůček odkryjeme, polijeme výpekem a pečeme ještě dalších 30-40 minut na 180 °C do zlatova.

Příloha – Pečený brambor

Ingredience

500 g brambor

Olej

Sůl

Postup

Brambory umyjeme, neloupeme a rozpůlíme, pokapeme olejem, osolíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 200°C.